Rețeta de față este una deosebită, din bucătăria lui Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani și se potrivește perfect sezonului de față, când piața abundă de ardei capia.
Ingrediente pentru rețeta Mâncare de năut cu ciolan afumat și ardei copți
- 1 kg ciolan afumat
- 500 gr năut
- 1 ceapă
- 3-4 căței de usturoi
- 2 tulpini de țelină
- 200 gr roșii cuburi în sos de roșii
- sare
- piper
- rozmarin
- oregano
- ulei de măsline
- Pentru servit:
- 5-6 ardei capia
- 250 gr brânză telemea
- 200 gr ghebe murate
Mod de preparare pentru rețeta Mâncare de năut cu ciolan afumat și ardei copți
Năutul se va ține la hidratat în apă rece de seara până dimineața. Apoi se clătește bine și se pune la fiert în apă rece. Când boabele încep să se pătrundă, se adaugă ceapa și tijele de țelină, tocate mărunt și călite în ulei de măsline, sare și rozmarin. Când toate ingredientele sunt bine pătrunse, se adaugă roșiile și se mai lasă preparatul la fiert 10-15 minute.
Ciolanul se fierbe în apă cu puțină sare până este bine pătruns. Prima apă se va înlătura, pentru a elimina din afumătură. Se scoate din apa în care a fiert și se adaugă peste năut, în momentul servirii.
Citește și: Cum faci cel mai delicios ciolan afumat cu sos și piure de cartofi cremos
Ardeii capia fie se coc și se curăță, fie se trag ușor la tigaie în puțin ulei de măsline. Se vor așeza în timpul servirii de jur împrejurul năutului cu ciolan și se vor presăra cu brănză telemea și oregano. Tot de jur împrejurul preparatului se vor așeza și ghebele murate.
Un preparat gustos și foarte hrănitor, perfect pentru un prânz în familie!
Pentru momentele când vrei să faci pauză de carne sau dacă vrei să te bucuri de gustul delicios al preparatelor libaneze, încearcă rețeta de chiftele din năut cunoscute sub denumirea de falafel.
Rețeta Rulouri de vită umplute cu mozzarella și salată de dovlecei - Rețeta lui Chef Munti... Pui pe pat de ceapă și usturoi la cuptor, cu garnitură de mazăre și năut...