- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Iată că putem prepara și atfel ciolanul de porc afumat, nu numai în mod tradițional, cu fasole ci și cu un sos delicios de roșii cu ceapă și usturoi, alături de cel mai cremos piure de cartofi, aromatizat cu mărar verde.
O nebunie de preparat, după cum au declarat simpaticii matinali!
Ce ne trebuie pentru Rețeta de ciolan afumat cu sos și piure de cartofi cremos:
- 1-2 buc. ciolan afumat
- Pentru sos:
- 1 legătură de ceapă verde
- 1 legătură de usturoi verde
- 700-750 gr pastă de roșii/suc de roșii/roșii cuburi
- 1 lingură de unt
- 1 lingură ulei de măsline
- sare și piper
- Pentru piure de cartofi:
- 1 kg cartofi
- 100 gr unt
- 200 ml lapte
- puțină smântână dulce
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 legătură de mărar
- sare și piper
Cum procedăm pentru Rețeta de ciolan afumat cu sos și piure de cartofi cremos
Ciolanul de porc, afumat, se spală bine în apă fierbinte, apoi se pune la fiert și se lasă până începe să se desfacă carnea de pe os. Se scurge, se așază într-o formă termorezistentă, se stopește cu puțin ulei și se dă la cuptor, la temperatură medie, până se rumenește.
Pentru sos de roșii cu ceapă verde și usturoi verde, se procedează ca la Rețeta de stufat. Se curăță ceapa verde și usturoiul verde și se taie în bastonașe. Se pun bastonașele la călin în ulei de măsline cu unt, iar când se pătrund, se adaugă pasta de roșii. Se lasă sosul să fiarbă până capătă consistență și se asezonează cu sare și piper.
Citește și: Cum se prepară cea mai gustoasă rețetă de Varză cu ciolan afumat
Pentru a prepara piure de cartofi cremos, se curăță cartofii, se taie cuburi și se pun la fiert în apă clocotită cu sare. Se lasă să fiarbă până încep să se sfărâme, se scurg, se pasează adăugând untul și laptele fierbinte. Mărarul se spală bine, se scurge, se toacă și se trage la tigaie în ulei de măsline, pentru a-și degaja aroma. Se adaugă în piureul de cartofi cu tot cu uleiul de măsline. Se asezonează piureul de cartofi cu sare și piper și se potrivește cremozitatea cu puțină smântână dulce.
Un preparat gustos pe care nu-l poți refuza!
Citește și: Rețetă de Ciolan cu năut
Pentru mai multe detalii și sfaturi de la Vlăduț, accesați materialul video de mai jos, din cadrul matinalului Neatza cu Răzvan și Dani: