Live acumiUmor (r)
Prime Time 20:00Chefi la cutite

Cum pregătim cea mai gustoasă Musaca de post din legume cu sos de roșii

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, ne învață Cum pregătim cea mai gustoasă Musaca de post din legume cu sos de roșii.

Musaca de post din legume cu sos de roșii

Este o musaca de post plină de culoare și savoare, dar și foarte sănătoasă!

Ingrediente pentru Rețeta Musaca de post din legume cu sos de roșii:


  • 3 vinete
  • 1 ceapă
  • 2 buc. ardei gras, roșu
  • 2 buc. ardei gras, galben
  • condimente Rollton 12 legume și verdețuri
  • roșii cherry
  • baby morcovi
  • ulei
  • Pentru sos:
  • pastă de tomate
  • condimente Rollton 12 legume și verdețuri
  • opțional, smântână
  • pătrunjel verde

Rețeta Musaca de post din legume cu sos de roșii - Preparare

Vinetele se feliază rondele de 7-8 mm, se presară cu sare și se lasă la odihnit câteva minute, pentru a elimina din sucul amar. Se trag la tigaie în puțin ulei aromat cu un cățel de usturoi, sau se dau la cuptor stropite cu puțin ulei.

Ceapa se toacă julien, la fel și ardeii și se trag la tigaie ca și vinetele, dar doar până se ung puțin. Baby morcovii se curăță și de asemeni se vor trage ușor la tigaie. Se vor folosi ca și decor la delicioasa miusaca de post.

Pasta de tomate se condimentează cu o lingură din amestecul Rollton din 12 legume și verdețuri, se adaugă și puțină apă și se fierbe până rezultă un sos consistent și delicios.

Într-un vas termorezistent se așază un rând de legume, unul de sos și tot așa până se termină ingredientele. Se adaugă roșii cherry deasupra și se dă vasul la cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 15 minute, atât cât să se întrepătrundă aromele.

Se servește delicioasa Musaca de post din legume cu sos de roșii, presărată cu pătrunjel verde, iar pentru cei care nu țin post, se poate adăuga și puțină smântână.

Poftă bună!