Preparată în sezonul vinetelor de grădină, gustoase și bine coapte, poate concura cu succes clasica musaca de cartofi.
Musaca de vinete: Rețeta originală ca la mama acasă - Ingrediente:
- 3-4 vinete lunguiețe
- 2 linguri ulei de măsline
- 3 cepe potrivite
- 400 g roșii cuburi, în suc de roșii
- 750 gr carne tocată, amestec
- 200 ml vin alb
- pătrunjel tocat
- busuioc
- 100 gr pesmet
- 250 gr cașcaval ras
- 3 ouă
- 2 linguri de smântână
- sare și piper
- 1-2 linguri ulei
Musaca de vinete: Rețeta originală ca la mama acasă - Preparare
Se taie vinetele rondele de 5-6 mm și se presară cu sare. Se lasă la odihnit 20-30 de minute pentru a elimina din sucul amar, apoi se prepară pe grill, dpoar până se pătrund ușor.
Ceapa se toacă solzișori și se călește în ulei, apoi se adaugă carnea tocată și rumenește bine.
Se adaugă roșiile, iar peste câteva minute vinul. Se asezonează cu sare, piper, busuioc și se lasă sosul să fiarbă aproximativ 15 minute, până se pătrund toate ingredientele și se evaporă alcoolul.
După stingerea focului se adaugă pătrunjelul tocat și 2 linguri de pesmet, iar când se răcește se adaugă puțin cașcaval ras și un ou.
Citește și: Rețetă delicioasă de musaca de cartofi
Se unge o tava cu unt și se tapetează cu două linguri de pesmet. Se așază un rând de rondele de vinete, unul de carne și tot așa, ultimul fiind de vinete.
Se amestecă 2 ouă cu un praf de sare, unul de piper și smântâna și se toarnă deasupra vinetelor. Apoi se presară cașcaval răzuit.
Citește și: Rețeta Evantai de vinete cu mozzarella și carne tocată
Se dă delicioasa musaca de vinete cu carne tocată la cuptorul preîncălzit pentru 15- 20 de minute, la 180 de grade.
Se lasă să se tempereze, apoi se poate porționa și servi cu mare poftă.
Spor și poftă bună!
Pavlova: Rețeta divină inspirată de celebra balerină Anna... Negresă cu cireșe. Rețeta simplă și aromată, un deliciu al verii...