Gustul mușchiulețului de miel, fraged și delicat, s-a combinat perfect cu piureul de păstârnac și reducția de vin roșu, din acest complex preparat.
Rețeta Mușchiuleț de miel cu piure de păstârnac și reducție de vin roșu - Ingrediente
- 1 kg mușchiuleț de miel
- 1 l smântână de gătit
- Sare și piper mozaic
- 500 ml vin roșu
- 200 ml oțet
- 1 dovlecel/zucchine
- 100 g miere
- 250 g unt
- ulei de măsline
- 30 g cimbrișor verde
- 30 g rozmarin verde
- 2 căpățâmi de usturoi
- 100 g ciuperci pleurotus
- 30 g germeni de mazăre
- 1 kg păstârnac
- 1 l lapte
Rețeta Mușchiuleț de miel cu piure de păstârnac și reducție de vin roșu - Preparare
În primul rând se ia mușchiulețul de miel, se fasonează, se șterge bine cu un șervețel prin tamponare. Apoi se așează carnea într-un vas se presară sare, piper și ulei, și o lăsăm la odihnit .
Se spală și curăță legumele. Se pun la fiert câteva bucăți de păstârnac, cu smântână.
Dovlecelul se taie pe lung în felii subțiri, care se pun la blanșat în apă clocotită pentru un clocot, și vor fii scoase în apă cu gheață. Totodată se ia vinul roșu și se pune la redus împreună cu oțet, cimbru, usturoi, rozmarin și miere.
Într-o tigaie punem mușchiulețul de miel cu ulei de măsline, usturoi, cimbru și unt. Îi dăm față și îl băgăm în cuptor pentru câteva minute.
Vedeți și Rețeta Mușchiuleț de miel cu caviar de mentă!
Când toate ingredientele sunt gata, așezăm mușchiulețul împreună cu piureul de păstârnac, reducția de vin, ciupercile pleurotus trase la tigaie, pe care le asortam împreună cu dovlecelul.
Cotlete de berbecuț marinate, cu salată caldă de legume la grătar și sos de iaurt cu mentă... Vită Wellington cu ciuperci si sos de vin...