Antena Căutare

Muschiuleț de porc cu sos de hribi, piure de morcovi și fenicul copt

Ingrediente:

  • 4 mușchiuleți de porc a 250 g fiecare
  • 150 g bacon feliat
  • 800 g de morcovi
  • 300 g de cartofi albi
  • 1 bulb de fenicul
  • 350 g de unt 82% grăsime
  • 200 ml de vin alb
  • 4 crenguțe de rozmarin proaspăt
  • 4 căței de usturoi
  • 200 ml de ulei de măsline
  • 400 g de hribi cuburi congelați
  • 1 ceapă albă
  • smântâna dulce pentru gătit cât mai grasă
  • sare, piper
  • microplante pentru decor

Mod de preparare

Punem uleiul de măsline în tigaie împreună cu usturoiul și rozmarinul, dăm focul pe minim și lăsăm condimentele la infuzat.

Scoatem usturoiul și rozmarinul și adăugăm mușchiul de porc în tigaie, îl rumenim pe toate părțile, apoi îl stingem cu vin și îl dăm la cuptor.

Morcovii și cartofii se curăță și se taie rondele, apoi se pun la fiert în apă clocotită cu sare.

Când sunt fierți, scurgem apa și îi trecem prin blender asezonati cu sare, piper și unt, obținând un piure fin.

Feniculul se curăță de frunzele exterioare și apoi se taie în triunghiuri, care se stropesc cu ulei de măsline, se asezonează cu sare și piper și se dau la cuptor.

Într-o tigaie se călesc 2 căței de ustoroi și o ceapa albă, apoi se adaugă hribii, se sotează puțin și se stinge totul cu vin.

Când s-a redus vinul, adăugăm smântâna de gătit și lăsăm să fiarbă până căpăta consistență unui sos.

Montăm apoi farfuriile.

Rețetă preparată de concurentul Pop Sebastian Mihai

Somon poșat cu grapefruit roz și sos de busuioc... Rețetă de ciorbă rădăuțeană...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x