Antena Căutare

Somon poșat cu grapefruit roz și sos de busuioc

Ingrediente:

  • 4 fileuri de somon (120 gr fiecare aprox)
  • 1 grapefruit roz
  • busuioc
  • cimbru
  • frunze de dafin
  • 1 ceapă albă mică
  • 50 ml oțet de vin alb
  • sare
  • piper
  • mix de salată verde
  • Sos olandez:
  • 2 ouă
  • 60 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 lămâie
  • 10 gr sare

Mod de preparare

Fileurile de somon se curăță de eventualele oase, se sărează și se lasă la frigider până în momentul preparării.

Între timp se prepară sosul olandez în care se adaugă grapefruit curățat, împreună cu 2 linguri de suc și busuiocul proaspăt.

Sosul se face în felul următor: se amestecă intens gălbenuşurile cu apa şi se picură zeamă de lămâie si se trece vasul pe baie de aburi, amestecând în continuare în sos.

Se încorporează untul topit, se potrivește gustul cu sare şi zeamă de lămâie, apoi se adaugă grapefruit curățat, împreună cu 2 linguri de suc și busuiocul proaspăt.

Se fierbe 1 litru de apă, într-o oală mai largă, împreună cu ierburile, ceapa, oțetul și condimentele, pentru 5-7 minute.

Se adaugă în apă somonul și dacă este nevoie se mai completează cu apă cât să se acopere peștele.

Se lasă la poșat până când devine ferm, aproximativ 10 minute.

Cât timp peștele fierbe, se asezonează un mix de salată verde și se montează pe farfurie.

Poftă bună!

Rețetă preparată de concurenta Neacșu Oana Alexandra

Jandră cu mămăliguță... Muschiuleț de porc cu sos de hribi, piure de morcovi și fenicul copt...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x