- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Așa friptură fragedă și gustoasă să tot servești la masă, iar sosul dulce-acrișor îi înobilează gustul la maxim: „Mușchiuleț de porc cu sos de vin roșu și struguri”.
Ingrediente pentru Mușchiuleț de porc cu sos de vin roșu și struguri
- 500 g mușchiuleț de porc
- sare
- piper
- ulei de măsline
- Pentru sosul de vin cu struguri:
- 500 g struguri roșii
- 250 ml vin roșu
- sare
- piper
- 50 g unt
- Pentru garnitură:
- 500 g cartofi dulci
- sare
- piper
- 100 g unt
- 100 ml smântână
- ciuperci marinate, pentru servit
Mod de preparare Mușchiuleț de porc cu sos de vin roșu și struguri
Mușchiulețul de porc curățat se asezonează cu sare și piper și se trage la tigaie în puțin ulei de măsline, până prinde crustă pe toate părțile. Se continuă prepararea lui la cuptor, până este ușor pătruns și suculent în interior.
Pentru sos, se fierb boabele de struguri în vin până se stafidesc ușor, apoi se îndepărtează pielița de pe ei și, cu grijă, semințele. Sosul se asezonează cu sare și piper și se adaugă untul pentru cremozitate. Se mai adaugă și puțin zahăr brun.
Pentru piureul de cartofi se fierb cartofii curățați și tocați cuburi, apoi se scurg, se pasează cu unt și se diluează cu smântână. Se potrivește gustul cu sare și piper și se trece piureul prin sită.