Antena Căutare

Mușchiuleț de porc cu sos de vin roșu și struguri

Așa friptură fragedă și gustoasă să tot servești la masă, iar sosul dulce-acrișor îi înobilează gustul la maxim: „Mușchiuleț de porc cu sos de vin roșu și struguri”.

Așa friptură fragedă și gustoasă să tot servești la masă, iar sosul dulce-acrișor îi înobilează gustul la maxim: „Mușchiuleț de porc cu sos de vin roșu și struguri”.


Ingrediente pentru Mușchiuleț de porc cu sos de vin roșu și struguri

  • 500 g mușchiuleț de porc
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • Pentru sosul de vin cu struguri:
  • 500 g struguri roșii
  • 250 ml vin roșu
  • sare
  • piper
  • 50 g unt
  • Pentru garnitură:
  • 500 g cartofi dulci
  • sare
  • piper
  • 100 g unt
  • 100 ml smântână
  • ciuperci marinate, pentru servit

Mod de preparare Mușchiuleț de porc cu sos de vin roșu și struguri

Mușchiulețul de porc curățat se asezonează cu sare și piper și se trage la tigaie în puțin ulei de măsline, până prinde crustă pe toate părțile. Se continuă prepararea lui la cuptor, până este ușor pătruns și suculent în interior.
Pentru sos, se fierb boabele de struguri în vin până se stafidesc ușor, apoi se îndepărtează pielița de pe ei și, cu grijă, semințele. Sosul se asezonează cu sare și piper și se adaugă untul pentru cremozitate. Se mai adaugă și puțin zahăr brun.
Pentru piureul de cartofi se fierb cartofii curățați și tocați cuburi, apoi se scurg, se pasează cu unt și se diluează cu smântână. Se potrivește gustul cu sare și piper și se trece piureul prin sită.

Salată de fenicul cu somon, telemea și creveți... Somon la grătar cu sos olandez aromat cu tarhon...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x