- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Foarte bine se combină mușchiulețul de porc fraged și gustos cu sosul de prune dulce-acrișor și crocănțelel din aluat foietaj cu bacon! Este o rețetă de friptură perfectă chiar și pentru mesele festive.
Rețeta Mușchiuleț de porc cu sos delicios de prune și foietaj crocant cu bacon - ingrediente:
- 1 kg mușchiuleț de porc
- 250 g bacon
- ceapă
- prune proaspete
- prune uscate
- 200 ml vin roze
- 1 lingură smântână
- zahăr brun
- lămâie
- caju
- 400 gr aluat foietaj
Mod de preparare pentru Rețeta Mușchiuleț de porc cu sos delicios de prune și foietaj crocant cu bacon
Mușchiulețul de porc, curățat, tăiat în medalioane de 4-5 cm grosime, se condimentează cu sare și se rumenește în puțin ulei, câte 1 minut pe fiecare parte.
Se scoate mușchiulețul, iar în locul lui se adaugă ceapa și și o parte din bacon, tăiate julien și se călesc, apoi se scot și acestea.
Se adaugă vinul, se lasă să fiarbă până se evaporă alcoolul, apoi se strecoară sosul și se pune din nou la foc. Se adaugă jumătăți de prune și puțin zahăr brun și din nou se lasă sosul la fiert până se pătrund bine prunele. Se adaugă o lingură de smântână, pentru cremozitate.
Pentru servit, se prepară niște crocănțele din aluat foietaj cu bacon, sau cu prune. Se taie aluatul foietaj în fâșii, se așază felii subțiri de bacon și o parte se rulează, o parte se suprapun într-un baton, iar o parte de rulouri se umplu cu prune proaspete, sau uscate. Se coc pentru 10-12 minute la 200 de grade.
Poftă bună!
Tot din bucătăria lui Vlăduț, puteți prepara și rețeta Mușchiuleț de porc cu cartofi copți, broccoli și sos de brânzeturi.
Prăjitură cu prune și crumble. Rețetă delicioasă de desert cu prune... Înghețată de iaurt cu fructe de pădure. Rețetă de înghețată dulce-acrișoară, perfectă pentru o zi caniculară...