Vă garantăm că este o rețetă deosebită, atât ca gust cât și ca aspect și chiar merită salvată și preparată, mai ales, de sărbători!
Ce ne trebuie pentru Rețeta Mușchiuleț de porc împletit, servit cu legume coapte și reducție din trei tipuri de vin:
- 2 buc. mușchiuleț de porc
- 3 tipuri de vin: roșu, rose și alb
- 1 sfeclă roșie
- cartofi noi
- ceapă rioșie
- sparanghel
- sare și piper
- ulei de măsline
- miere
- suc de lămâie
Cum procedăm pentru a prepara Rețeta Mușchiuleț de porc împletit, servit cu legume coapte și reducție din trei tipuri de vin?
Mușchiuleții de porc se curăță de tendoane, se taie în câte trei fâșii, pe lungime, păstrând unul din capete întreg.
Se condimentează fâșiile de carne cu sare și piper, apoi se împletesc frumos.
Se amestecă cele trei tipuri de vin și se scufundă mușchiuleții împletiți, în acest amestec. Se lasă la marinat 30 de minute, apoi se prepară la cuptor până se rumenesc frumos.
Citește și: Rețeta Mușchiulet de porc în crustă de susan negru cu legume trase la tigaie și sos de brânzeturi
Cartofii bine spălați și trecuți prin sare grunjoasă, precum și ceapa roșie se coc la cuptor, în același timp cu mușchiuleții.
Sparanghelul se fierbe în apă cu sare și zeamă de lămâie, apoi se scoate în apă rece cu gheață.
Amestecul de vinuri se fierbe împreună cu felii din sfecla roșie până rezultă o reducție. La final se adaugă și puțină miere. Cu această reducție se unge mușchiulețul de porc împletit, înainte de a fi scos din cuptor, dar și în momentul servirii.
Spor și poftă bună!
Pentru mai multe detalii și sfaturi de la Vlăduț, accesați materialul video de mai jos, desprins din cadrul îndrăgitului matinal Neatza cu Răzvan și Dani: