Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:00iUmor

Mușchiuleț de vită în mantie de pancetta și reducție de vin cu ceapă și ananas

Când un preparat este complex, precum în rețeta Mușchiuleț de vită în mantie de pancetta și reducție de vin cu ceapă și ananas, rezultatul nu poate fi altfel decât gustos!

Mușchiuleț de vită în mantie de pancetta

Când un preparat este complex, precum în rețeta Mușchiuleț de vită în mantie de pancetta și reducție de vin cu ceapă și ananas, rezultatul nu poate fi altfel decât gustos!


Ingrediente pentru rețeta Mușchiuleț de vită în mantie de pancetta și reducție de vin cu ceapă și ananas

  • 1 kg mușchiuleț de vită, maturat
  • 20 felii de pancetta
  • 300 g țelină
  • 300 g morcovii
  • 300 g cartofi dulci
  • 1 trufa
  • 800 ml vin roșu sec 14 grade
  • 1 buc. ananas proaspăt mic
  • 300 ml ulei de măsline extra virgin
  • 50 g rozmarin
  • 300 g usturoi
  • 500 g gran cucina (smântână de gătit)
  • 300 g unt grăsime 82%
  • 300 g ceapă roșie
  • 50 g piper
  • 50 g sare de mare fulgi
  • microplante mazăre
  • flori comestibile

Mod de preparare pentru rețeta Mușchiuleț de vită în mantie de pancetta și reducție de vin cu ceapă și ananas

Pentru început trebuie să spălăm bine legumele și să fasonăm mușchiulețul de vită. Punem o oală pe foc să fiarbă, cu apă și sare.

Tăiem legumele cubulețe medii și le punem la fiert.

Porționăm mușchiulețul și îl tragem la tigaie în ulei de măsline cu usturoi zdrobit și rozmarin.

Îl rumenim pentru 2 minute pe fiecare parte, apoi îl îmbrăcăm în fâșii de Pancetta și îl dăm la cuptor încă 5 minute la 220 grade.

În aceeași tigaie, adăugăm ceapă roșie tăiată solzișori și ananas cubulețe, vin roșu și așteptăm să se reducă până obținem un sos omogen.

Când radacinoasele sunt fierte le dăm la blender, apoi prin sită fină, adăugăm smântâna de gătit și puțin unt, sare și piper după gust și omogenizăm amestecul până obținem un piure cremos.

Când preparatele sunt gata, le așezăm pe farfurii și le decorăm.

Video