- Ingrediente:
- 200 g făină
- 300 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 100 g cacao neagră
- 450 ml lapte călduț
- 30 ml ulei (sau 50 g unt topit)
- 1 pliculeț praf de copt
- 1 fiolă esență de rom
- 200 g unt
- Fulgi/pudră chili
- 250 ml lichior mentă
- 200 g migdale
- 1 rodie
- 300 g zmeură
- Mentă proaspătă
- 100 g ciocolată neagră
- 100 g ciocolată albă
- 100 g ciocolată cu lapte
- 50 ml frișcă lichidă
- Un praf de sare
Mod de preparare negresă:
Într-un bol, amestecăm făina cu praful de copt, cacaua, zahărul, zahărul vanilat și un praf de sare.
Adăugăm, treptat, laptele călduț și untul topit și mixăm bine până la omogenizare, apoi adăugăm și esență de rom.
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și turnăm compoziția obținută, în ea.
Dăm tava la cuptor la foc mic-mediu pentru aproximativ 30-40 de minute până când trece testul cu scobitoarea.
Lăsăm negresa la răcit, iar între timp pregătim sosul de ciocolată.
Compoziția va fi pufoasă și ușor umedă.
Glazură:
Topim ciocolata pe baie de aburi și turnăm puțin câte puțin din frișca lichidă și chilii.
Amestecăm în compoziție până când se va formă o glazură fină pe care o vom turna peste prăjitură. Același procedeu îl folosim atât pentru ciocolata albă cât și pentru cea neagră.
Presărăm deasupra negresei, sos de ciocolată, fructe și mentă, eventual migdale pisate, ușor prăjite.
Rețeta preparată de concurenta: Alina Abur
Reţetă de milioane: Cu doar cinci ingrediente, poţi prepara ciocolată de casă PERFECTĂ!... Cotlet de miel, cremă din brânză proaspătă de capră, mușetel și liquirizia...