Căutare Live

Nu există Crăciun fără acest desert! Turtele moldoveneşti sau Scutecele lui Iisus, nelipsite de pe masa moldovenilor de Sărbători. Reţetă specială!

Sunt specifice zonei Moldovei în perioada Crăciunului, unde sunt cunoscute sub denumirea de Pelincile Domnului. Le încercăm anul acesta?

Sunt specifice zonei Moldovei în perioada Crăciunului, unde sunt cunoscute sub denumirea de Pelincile Domnului. Le încercăm anul acesta?

INGREDIENTE:
600 g făină
2 linguri ulei
250 ml apă caldă
1 praf de sare
Pentru umplutură
1 kg cânepă sau nucă
500 g zahăr
zahăr vanilat
coajă de lămâie și portocală, după gust
1 praf de sare

MOD DE PREPARARE:
Amesteci toate ingredientele pentru aluat, până obții o cocă elastică, dar care nu se ține de degete. O împarți în bucăți egale, pe care le întinzi foarte subțiri, fără să se rupă și le coci pe fundul tăvii.
Speli cânepa, o scurgi și o pui la copt în cuptor, amestecând constant până se usucă. O pisezi și îndepărtezi cojile rămase. Dai un clocot la cânepa pisată și schimbi apa. Acoperi cânepa cu apă, adaugi zahărul, esența de vanilie și aromele și lași pe foc, amestecând constant până se înmoaie, iar apa se evaporă și are o consistență cremoasă.
Dacă le faci cu nucă este de ajuns să macini nuca și să o amesteci cu zahărul și arome după gust.
Ungi foile cu cremă de cânepă sau cu nucă și le suprapui într-un lighenaș. Acoperi și dai la rece pentru câteva ore. Dacă vrei ca foile să fie mai moi, nu uita să le însiropezi cu apă în care ai dizolvat zahăr și arome după gust.

Spune-mi ce pregătești de Crăciun, ca să-ți spun cine ești, române! REŢETA de CALTABOŞ pentru care măcelarii cer bani! N... „Los Tortelitos”, cel mai dulce și rapid desert din lume! E gata în 15 minute, cu doar câțiva pași! E bun de nu îl mai l...
Ultimele știri
x