Chiar dacă ştim că nu prea e sănătoasă şi nu e indicată pentru cei care au grijă de siluetă, toţi iubim ciocolata. Aţi încercat vreodată să o preparaţi în casă, cu ingrediente naturale?
E gata în doar câteva minute şi e foarte uşor de făcut. Merită încercat!
Ingrediente pentru reţetă de ciocolată de casă:
150 ml apă
zeamă de la jumătate de lămâie
200 gr unt nesărat
450 gr lapte praf
2 linguri cacao
250 gr zahăr
100 gr stafide
10 ml esenţă rom
Mod de preparare pentru reţetă de ciocolată de casă:
Punem stafidele la înmuiat în esenţă de rom amestecată cu apă călduţă. Punem apa cu zahărul şi zeama de lămâie pe foc. În momentul în care începe să fiarbă, mai lăsăm pe foc 6-7 minute, până când compoziţia are aspectul unui sirop. Separat, cernem laptele praf şi amestecăm cu cacao. Luăm siropul de pe foc, adăugăm untul tăiat cubuleţe şi amestecăm foarte bine până se topeşte tot untul. Scoatem stafidele din rom şi le stoarcem puţin în mână, le punem peste compoziţia de lapte praf amestecat cu cacao.
Turnăm siropul peste ingredientele uscate şi amestecăm bine ca să nu rămână cocoloaşe. Tapetăm o tava cu hârtie de copt. Turnăm ciocolata, o nivelăm, dăm la rece pentru câteva ore, iar apoi putem porţiona după preferinţă.
Poftă bună!
Puține știu! GREȘEALA pe care o fac gospodinele atunci când prepară OMLETA!... Trebuie să încerci prăjitura "Rudy"! O reţetă foarte simplă, cu ingrediente ieftine, gata în doar câteva minut...