- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
În general, românii preferă să pregătească la diferitele tipuri de fripturi un mujdei de usturoi clasic. Totuși există o rețetă cu adevărat gustoasă și aromată, de care te vei îndrăgosti imediat!
Ingrediente pentru mujdei de usturoi:
Nu ai nevoie de multe ingrediente, dar cu siguranță rezultatul te va convinge că merită din plin să încerci și ceva nou:
- câțiva căței de usturoi
- o lingură de maioneză
- o lingură de iaurt
- un praf de sare
- un strop de zeamă de lămâie
Citește și: Toți românii fac această greșeală! Ce se întâmplă dacă torni sare în mujdei!
Mod de preparare pentru reteta de mujdei de usturoi:
Cum se face cea mai bună rețetă de mujdei de usturoi? Extrem de simplu și rapid! Se pisează bine de tot usturoiul, se adaugă restul de ingrediente de mai sus și se amestecă bine. După gust se poate adăuga mai multă maioneză, mai multă lămâie sau o cantitate diferită de iaurt.
Sos de maioneză cu ceapă
Pentru diferitele tipuri de pește sau pentru fripturile pe care le servești cu cartofi fierți poți prepara un sos de usturoi delicios și cremos, pentru care ai nevoie de câteva fire de ceapă verde, pe care le amesteci cu maioneză și zeamă de lămâie.
Citeste si: Rețetă de somn prăjit cu usturoi și mămăliguță
Cheesecake cu blat de curmale confiate și topping din fructe de pădure... Budincă de griș cu sos de pepene galben și mentă...