Reţeta următoare este varianta perfectă pentru cei care vor să pregătească un desert foarte bun, simplu, pentru care nu ai nevoie de prea multă îndemânare în bucătărie.
INGREDIENTE:
Pentru blat
10 oua
200 g zahar
2 pliculete zahar vanilinat
5 linguri pesmet
5 linguri faina
5 linguri cacao
5 linguri miere
1/2 pliculet praf de copt
50 ml lapte
1 pahar ulei
sare
Pentru crema
700 ml frisca
1 plic gelatina
3 linguri lapte
2 linguri miere
esenta de vanilie
MOD DE PREPARARE:
Se separa galbenusurile, apoi se amesteca acestea cu zaharul tos si cel vanilinat. Cand s-a topit zaharul, se pune faina si praful de copt si se amesteca devine o compozitie omogena. Se adauga pudra de cacao, amestecand bine, apoi pesmetul, laptele, uleiul si mierea.
Intr-un bol separat, se bat albusurile cu putina sare, apoi se varsa peste compozitia pregatita si se amesteca usor pana se incorporeaza. Se imparte in doua si se pune fiecare jumatate la copt in tava imbracata in hartie. Trebuie sa stea la cuptor aproximativ 15 de minute, la 180 de grade, pana devine blatul pufos.
Pentru crema, se dizolva mai intai plicul de gelatina intr-un pahar cu apa. Separat, se bate frisca cu mixerul, se adauga mierea, laptele, esenta de vanilie, gelatina dizolvata si se mixeaza in continuare. Prajitura se asambleaza unind cele doua blaturi cu crema. Daca vreti, se poate pune un strat subtire de budinca de ciocolata la mijloc. Cand totul este gata, se pune la frigider ca sa se raceasca. Pofta buna!
Uită de reţeta clasică! Negresa NEMŢEASCĂ, perfectă pentru a-i impresiona pe cei dragi... VIDEO: A turnat un amestec banal peste merele din tavă! Rezultatul este uimitor! Trebuie să încerci şi tu...