Antena Căutare

O reţetă de post, simplă şi gustoasă! Facem pariu că nu ghiceşti ingredientul secret din prăjiturica asta?

Ai poftă de ceva dulce, special, dar n-ai mult timp la dispoziţie şi nici prea multe ingrediente la îndemână? Atunci trebuie să încerci prăjitura următoare!

Ai poftă de ceva dulce, special, dar n-ai mult timp la dispoziţie şi nici prea multe ingrediente la îndemână? Atunci trebuie să încerci prăjitura următoare!

E uşor de făcut, iar ingredientul "secret" este bulionul, un produs care îi dă un gust aparte.

Ingrediente:

Foi :
310 g faina
2 lg zahar
9 lg ulei
8 lg bulion
1 lg bicarbonat

Sirop
1 ceasca apa
1 ceasca zahar

Umplutura :
200 g nuci macinate
1 borcan mic marmelada de caise

Glazura rece :
80 g zahar pudra
3 lg cacao
1 lg ulei
4 lg apa calduta

Mod de preparare:

Foi: Amestecam toate ingredientele. Bicarbonatul il stingem in putin otet. Omogenizam bine, impartim aluatul in trei si intindem cele trei foi. Acestea se lasa cam zece minute in cuptor.

Sirop: Fierbem apa cu zaharul pana se ingroasa putin, apoi insiropam foile.
Umplutura: Amestecam marmelada cu nucile macinate.
Glazura: Amestecam zaharul pudra cu praful de cacao, adaugam uleiul, apoi apa calduta si omogenizam bine.

Asamblare: Umplutura o impartim in doua si ungem doua foi. Cea de deasupra va fi acoperita de glazura de cacao. Pofta buna!

Reţetă fără coacere: "Taci şi înfulecă" e prăjitura care face furori pe Internet! Se face în mai puţin de zece... Reţeta perfectă: Un desert fantastic, cu un gust delicios, pe care îl pregăteşti în doar cinci minute! Pe bune!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x