Ai poftă de ceva dulce, special, dar n-ai mult timp la dispoziţie şi nici prea multe ingrediente la îndemână? Atunci trebuie să încerci prăjitura următoare!
E uşor de făcut, iar ingredientul "secret" este bulionul, un produs care îi dă un gust aparte.
Ingrediente:
Foi :
310 g faina
2 lg zahar
9 lg ulei
8 lg bulion
1 lg bicarbonat
Sirop
1 ceasca apa
1 ceasca zahar
Umplutura :
200 g nuci macinate
1 borcan mic marmelada de caise
Glazura rece :
80 g zahar pudra
3 lg cacao
1 lg ulei
4 lg apa calduta
Mod de preparare:
Foi: Amestecam toate ingredientele. Bicarbonatul il stingem in putin otet. Omogenizam bine, impartim aluatul in trei si intindem cele trei foi. Acestea se lasa cam zece minute in cuptor.
Sirop: Fierbem apa cu zaharul pana se ingroasa putin, apoi insiropam foile.
Umplutura: Amestecam marmelada cu nucile macinate.
Glazura: Amestecam zaharul pudra cu praful de cacao, adaugam uleiul, apoi apa calduta si omogenizam bine.
Asamblare: Umplutura o impartim in doua si ungem doua foi. Cea de deasupra va fi acoperita de glazura de cacao. Pofta buna!
Reţetă fără coacere: "Taci şi înfulecă" e prăjitura care face furori pe Internet! Se face în mai puţin de zece... Reţeta perfectă: Un desert fantastic, cu un gust delicios, pe care îl pregăteşti în doar cinci minute! Pe bune!...