Eşti gazda unei petreceri şi ai nevoie de un desert rapid şi foarte gustos? Atunci trebuie să încerci o prăjitură minunată, uşor de făcut, gata în mai puţin de o oră.
INGREDIENTE:
pentru caramel:
800 ml lapte
5 ouă
200 g zahăr
1 zahar vanilinat
1 esenta de rom
pentru blat:
1 ou
100 grame zahar
100 ml lapte
100 ml ulei
praf de copt
100 grame faina
3 linguri de cacao
1 lingura de cafea/ness
MOD DE PREPARARE:
Blatul: Intr-un vas se amesteca oul, zaharul, laptele, uleiul, faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao cu nessul. Toate ingredientele se amesteca foarte bine, pana devine o compozitie omogena.
Caramelul: Se bat ouale cu zaharul, apoi se adauga zaharul vanilat, esenta de rom, un praf de sare şi laptele. Dupa ce s-a amestecat bine, se lasa deoparte pentru cateva minute.
Intr-un alt vas, se caramelizeaza cinci linguri de zahar. Se lasa putin sa se intareasca si se adauga caramelul facut mai devreme, apoi se pune in mijloc compozitia de blat. Chiar daca arata ciudat la inceput, in timpul coacerii o sa se aseze asa cum trebuie. Se pune vasul in cuptor pentru 35-40 de minute.
Cand este gata, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca putin. Se pune platoul pe care vrem sa servim tortul peste vasul care a fost in cuptor si printr-o miscare rapida se intoarce prajitura. Pofta buna!