Ingrediente
- INGREDIENTE:
- Primul blat
- 120 g unt nesarat 200 g ciocolata amaruie
- 3 lingurite cafea instant
- 1 lingurita extract vanilie
- 4 oua
- 1 praf sare
- 80 g zahar brun
- 50 g faina
- Blatul de la mijloc
- 2 linguri pudra cacao 5 lingurite apa fierbinte
- 200 g ciocolata amaruie
- 200 ml frisca lichida
- 1 lingura zahar tos
- 1 praf sare
- Ultimul blat
- 1 plic gelatina 50 ml apa rece
- 170 g ciocolata alba (fulgi ciocolata alba)
- 170 ml frisca lichida
Mod de preparare
Articolul continuă după reclamă
Se pregateste mai intai aluatul pentru primul blat al desertului. Mixeaza ouale cu zaharul pana se obtine o compozitie spumoasa, adauga extractul de vanilie si ouale, apoi incorporeaza cafeaua instant, faina si ciocolata topita la microunde.
Adauga un praf de sare in compozitie si continua mixarea pana la perfecta omogenizare. Toarna compozitia intr-o tava cu peretii detasabili, tapetata cu hartie de copt si tine-o la copt la foc mediu (180 grade), circa 15 minute. Verifica daca blatul este gata cu ajutorul unei scobitori, apoi scoate prajitura si las-o la racit, direct in tava.
Pregateste cea de-a doua compozitie, amestecand toate ingredientele foarte bine. Crema de ciocolata astfel obtinuta se introduce in congelator, circa 25 de minute, apoi se mixeaza energic, cu mixerul aflat la viteza maxima. Vei obtine un mousse usor de ciocolata, care se distribuie uniform peste blatul copt anterior.
Pentru partea de sus a prajiturii, lasa gelatina la hidratat in apa rece, circa 10 minute, apoi se amesteca impreuna cu ciocolata topita la bain-marie si frisca lichida.
Se pune mousse-ul de ciocolata alba peste celelalte doua blaturi, apoi lasa prajitura la frigider pentru 2 ore. Pofta buna!
Un desert delicios care nu necesită COACERE. Prăjitura "No Name" este gata în 15 MINUTE...
Cea mai bună reţetă de cremă de zahăr ars! Un desert delicios, uşor de pregătit, iubit de milioane de oameni...