Pasta de roșii cu cimbru este perfectă pentru a fi folosită la diverse sosuri pentru fripturi și paste, dar și la diverse supe, ciorbe și alte preparate. O supă-cremă din această pastă va fi un deliciu, mai târziu, când ne vor lipsi roșiile de grădină delicioase și sănătoase.
Pastă de roșii cu cimbru. Rețete de conserve cu roșii pentru iarnă - Ingrediente:
- 15 kg roșii de grădină bine coapte
- 3 linguri sare pentru murături
- 3 linguri zahăr
- 2-3 crenguțe de cimbru proaspăt
- 1 linguriță boia de ardei dulce
- 1 linguriță boia de ardei iute
- 1/2 linguriță piper proaspăt măcinat
Pastă de roșii cu cimbru. Rețete de conserve cu roșii pentru iarnă - Preparare
Spălăm bine roșiile, le scurgem și le tocăm în sferturi, sau în bucăți mai mici, apoi le trecem prin separatorul de semințe.
Punem pasta de roșii obținută într-un vas cu pereți dubli și le fierbem la foc mic până scad la mai puțin de jumătate.
Trebuie să obținem o pastă consistentă, nu un sos, sau sirop.
Abia după ce scad la sub jumătate adăugăm sarea, crenguțele de cimbru, piperul, boiaua și zahărul.
Citește și: Rețeta Pastă de roșii cu ardei copți, perfectă pentru sosuri
Mai lăsăm pasta de roșii cu cimbru să fiarbă aproximativ 15 minute, timp în care își va accentua gustul, datorită condimentelor adăugate.
O gustăm și îi mai potrivim gustul după propriile preferințe: mai dulce, mai sărată, sau mai condimentată.
Îndepărtăm crenguțele de cimbru și punem pasta de roșii fierbinte în borcane, sau sticle sterilizate.
Citește și: Rețeta Ketchup preparat în casă fără conservanți
Închidem ermetic sticlele sau borcanele și le acoperim cu pături pentru a se răci lent și a se sigila perfect.
Este delicioasă, plăcut aromată și chiat merită preparătă, alături de alte conserve din roșii pe care le mai pregătim pentru iarnă.
Rețetă de sos Ajvar. Sos sârbesc de ardei copți... Rulouri de vinete cu brânzeturi în sos de roșii. Rețetă de vară cu vinete...