Nelipsit de pe masa de Paște, pe lângă cozonac, ouă roșii sau pască, trebuie să fie, fără doar și poate, stufatul de miel. Delicios și ușor de pregătit, acesta va fi savurat de orice invitat cu drag, așa că nu trebuie să-ți faci griji că-l vei face degeaba.
Așadar, pentru a pregăti stufatul de miel ai nevoie de:
- 500 g carne de miel
- 3 legături ceapă verde
- 3 legături usturoi verde
- 2-3 căței de usturoi
- 1 legatură mărar
- 1 legatură pătrunjel
- 1 lingură făină sau maizen
- boia de ardei dulce
- mentă proaspată
- bulion
- sare
- piper
Mod de preparare stufat de miel:
Primul pas pentru pregătirea stufatului de miel este să speli carnea și să o cureți bine. Apoi tai-o sub formă de bucăți mici și pune-o la călit în ulei încins.
Între timp, toarnă peste ea 1-2 căni de apă caldă și las-o să se înăbușe cu un capac deasupra, până când aceasta se va pătrunde bine.
Când s-a făcut carnea, adaugă ceapa și usturoiul tăiat mărunt și mai așteaptă să fiarbă câteva minute. Apoi, adaugă bulionul, boiaua și făina dizolvată în puțin sos fierbinte și câteva frunze de mentă.
Condimentează cu sare și piper după gust.
Sursa foto: RTV
Reţetă simplă şi delicioasă: Cum să faci amandina perfectă, acasă, în doar câteva minute! Iată toţi paşii... Nu mai arunca resturile! Pregătește o budincă de cozonac de milioane, cu doar câteva ingrediente simple!...