Una dintre cele mai apreciate rețete culinare din categoria pastelor este rețeta Paste carbonara.
Ingrediente pentru rețeta Paste carbonara
- 500 g spaghete barilla nr. 5
- 500 g parmezan
- 5 ouă
- 500 ml smântână pentru gătit
- 500 g bacon
- Sare
- Piper
- Pătrunjel verde
Mod de preparare pentru pentru rețeta Paste carbonara
Baconul tăiat mărunt se rumenește în puțin ulei încins.
Gălbenușurile de ouă se amestecă cu sare, piper, smântâna și jumătate din parmezanul ras. Se adaugă peste baconul rumenit, amestecând intens pentru omogenizare.
Pastele se fierb după modul clasic, în apă clocotită cu sare, apoi se scurg și se amestecă cu sosul.
Se presară restul de parmezan și pătrunjel verde și se servesc delicioasele paste carbonara, calde.
Rețetă de Paste cu creveți... Rețeta risotto cu șofran și cascaval afumat servit cu ananas caramelizat...