Paste trofie cu gorgonzola, roșii cherry și guanciale, un preparat gustos și sățios cu o combinație de ingrediente ce te cuceresc de la prima degustare.
Rețeta Paste trofie cu gorgonzola, roșii cherry și guanciale- Ingrediente
- 3 căței de usturoi
- 6 linguri ulei de măsline
- 2 linguri sare mare
- 20 felii subțiri de bacon afumat
- 1 kg roșii cherry
- 320 g trofie, paste proaspete
- nucșoară
- 200 g gorgonzola picantă
- Sare și piper
Rețeta Paste trofie cu gorgonzola, roșii cherry și guanciale- Preparare
Se pune apă la fiert cu sare.
Se spală roșiile și se taie în jumătăți.
Se curăță usuroiul și se taie în jumătăți.
Intr-o tigaie se încălzește uleiul de măsline, se adaugă usturoiul și se prăjește ușor, apoi se adaugă roșiile.
Când s-au fiert se adaugă sare și piper și se lasă să se evapore tot lichidul.
Vezi AICI Cum să faci paste proaspete acasă!
În altă tigaie se prăjește baconul tăiat fâșii până devine crocant și se dă deoparte.
Când fierbe apa se pun pastele la fiert apoi se scurg și se adaugă peste sosul de roșii, condimentat cu sare, piper și nucșoară.
Se adaugă și baconul crocant, se amestecă bine, se stinge focul și se adaugă și gorgonzola tăiată cuburi până se topește.
Se porționează și se servește cu poftă.
Pește cu sote de ciuperci sălbatice și mere în ulei aromatizat... Mușchiuleț de vițel în sos de cidru cu blue cheese și risotto cu urzici...