Piept de curcan cu sos de muștar și legume trase la tigaie

Pieptul de curcan pe lângă gustul bun, este mai redus în calorii și grăsimi și conține o serie de nutrienți importanți, așadar merită să-l includem în meniurile noastre culinare și poate începem cu această rețetă de la ”Chefi la cuțite”: Piept de curcan cu sos de muștar și legume trase la tigaie.

Piept de curcan tras la tigaie, glazurat cu sos de muștar și servit cu legume

Chefi la cuțite

Cătălin Voicu, fost membru al trupei Ro-Mania, a venit la emisiunea „Chefi la cuțite” în sezonul 8, pentru a impresiona jurații cu o minunată rețetă pe bază de piept de curcan, sos de muștar și legume.

Iată ingredientele folosite pentru rețeta Piept de curcan cu sos de muștar și legume trase la tigaie:


  • Pentru preparare piept de curcan:

  • 4 buc. piept de curcan
  • sare și piper
  • coajă de lămâie
  • 2 linguri ulei de măsline
  • Pentru sos de muștar:

  • 2-3 căței usturoi
  • 100-120 ml supă de pui/curcan
  • 200 gr muștar dulce-picant
  • 400 gr smântână de gătit
  • ulei de măsline
  • Pentru legume trase la tigaie:

  • 500 gr fasole verde
  • 500 gr baby morcovi
  • 2-3 căței de usturoi
  • sare și piper
  • 50 gr unt
  • În plus:

  • parmezan răzuit

Mod de preparare pentru rețeta Piept de curcan cu sos de muștar și legume trase la tigaie

Preparare piept de curcan.

Pieptul de curcan porționat se masează cu puțin ulei de măsline, se condimentează cu sare, piper și coajă de lămâie, răzuită fin și se lasă la odihnit cel puțin 30 de minute, acoperit și pus la rece.

Se rumenește, apoi la tigaia antiaderentă, unsă cu ulei de măsline, întorcând bucățile de pe o parte pe cealaltă. După rumenire, se acoperă pentru a se frăgezi și se păstrează la cald până în momentul servirii.

Preparare sos de muștar

După ce s-au îndepărtat bucățile din piept de curcan din tigaie, se adaugă 1-2 căței de usturoi și se rumenesc ușor, apoi se sting cu puțină supă de curcan sau de pui, sau chiar cu puțină apă.

Se adaugă muștarul, se amestecă bine pentru a se dilua uniform, apoi se adaugă, treptat, smântâna și se amestecă continuu. Se fierbe sosul de muștar până se leagă bine, amestecând uniform pentru a nu se tăia. dacă este cazul, se mai asezonează cu sare și piper.

Preparare legume trase la tigaie.

Fasolea verde și baby morcovii se blanșează în apă clocotită cu sare, apoi se scot în apă cu gheață, pentru a le opri procesul termic și a-și păstra, astfel, culoarea.

Într-o tigaie se topește puțin unt cu puțin ulei de măsline, atât cât să nu se ardă untul. Se adaugă usturoiul curățat și tăiat în rondele, apoi legumele bine scurse. Se amestecă legumele în tigaie prin rotirea acesteia, nașa încât să se tragă uniform în untul topit și aromatizat cu usturoi. la final se presară sare și piper.

Se servește deliciosul piept de curcan cu sos de muștar și legume trase la tigaie, presărat cu parmezan răzuit fin.

Ultimele știri