Ingrediente
- Fasole verde congelată – 500 gr.
- Spanac – 100 gr.
- Făină – 200 gr.
- Ouă – 3 buc.
- Ulei de măsline – 100 ml.
- Miere – 40 ml.
- Unt – 100 gr.
- Gheață – 150 gr.
- Caju – 150 gr.
- Alune de pădure – 150 gr.
- Sare – 30 gr.
- Piper – 30 gr.
- Pudră de curry – 30 gr.
- Piept de curcan – 900 gr.
- Ienibahăr – 10 gr.
- Smântână de gătit – 400 ml.
- Conopidă – 1 buc.
- Broccoli – 1 buc.
- Usturoi – 5 gr.
- Ghimbir – 5 – 10 gr.
- Bacon file – 200 gr.
- Rădăcină de lotus și flori comestibile pentru decor
Mod de preparare
Pentru început, filetăm pieptul de curcan, dar nu foarte subțire, îl asezonăm cu sare și piper, după care îl rulăm și îl înfășurăm în folia de plastic transparentă.
Îl vom pune apoi, într-o cratiță cu apă clocotită, pentru 10-12 minute, iar după stingerea focului, îl mai lăsăm la odihnit în aceeași cratiță, 10 minute.
După acest interval de timp, ruloul din piept de curcan va fi înfășurat în feliile subțiri de bacon, apoi tras la tigaie în puțin unt.
Fasolea verde, se fierbe 6 minute în apa clocotită cu sare, după care se scoate imediat în apă cu gheață, pentru a i se păstra culoarea, iar apoi se lasă la scurs.
Pentru prepararea găluștelor, se blanșează spanacul, apoi se scurge bine și se trece prin blender împreună cu un cățel de usturoi.
Din făină, gălbenușurile frecate cu un praf de sare, albușurile bătute spumă tot cu un praf de sare, puțin ulei și puțină apă, se face o compoziție în care încorporăm spanacul.
Formăm niște găluște mici, pe care le tragem la tigaie în unt amestecat cu ulei de măsline.
Când sunt preparate găluștele, le scoatem într-un vas, iar în locul lor, în tigaie, adăugăm pudra de curry, alunele de pădure și alunele caju zdrobite, mierea, mai completăm cu o lingură de ulei de măsline și o linguriță de unt și formăm un crumble prin care trecem fasolea verde si găluștele de spanac.
Pentru sosul de conopidă, punem apa cu sare la fiert și adăugăm, când atinge puntul de fierbere, usturoi și ghimbir și le lăsăm să se infuzeze 2 minute, după care blanșăm conopida și broccoli în această infuzie.
Le scoatem în apă cu gheață, apoi le scurgem și le tragem la tigaie în puțin unt, le trecem prin blender și printr-o sită, apoi adăugăm smântâna și asezonăm sosul cu ienibahar, sare și piper.
Lăsăm sosul pe foc pentru un clocot sau două, nu mai mult.
Servim pieptul de curcan cu fasolea verde și găluștele de spanac, pudrate cu crumble, garnisite cu sos de conopidă și decorate cu rădăcină de lotus și flori comestibile.
Să vă fie de folos!
Tigaia recomandata pentru prepararea retetei este: