Ingrediente:
- 1250 gr piept pui dezosat(4portii )
- 300-500gr făină
- 4-5 linguri boia ardei dulce roșu
- 200 gr amidon
- 3-4 lingurițe sare
- 1 linguriță piper
- 1,5 l ulei de palmier
- 1satata iceberg
- 300-400 gr orez
- 2 morcovi
- 1 ceapă roșie
- 2 ciuperci
- 1 dovlecel
- sos de soia
- 1 linguriță sare
- 2 lingurițe piper
- 400 gr orez sălbatic
- 400 ml sos de roșii
- 2 lămâi
- 1conserva ananas
- 5-8 linguri zahăr
- 1-2 lingurițe sare
- 700 ml apă
Mod de preparare
Mod de preparare pentru o porție : piept de pui dragon
250 gr carne piept pui dezosată se taie în cubulețe mari.
Boiaua plus făina și amidonul se amestecă bine de tot cu apă până rezultă o pastă groasă.
Se trece carnea prin pastă.
La foc mare și ulei încins se prăjeste carnea până se rumenește.
Sosul: sos de roșii dulce acrișor
700 ml sos de roșii pasat se fierbe la foc mic, cu suc natural de lămaie și de ananas.
Se adaugă sare și zahăr până se obține un gust dulce-acrișor.
Se îngroașă cu puțină făină desfăcută în apă rece, dar se oprește și puțin sos neîngroșat, pentru carne(pentru plating).
Garnitură: orez cu legume
Orezul se fierbe în modul clasic.
Într-o tigaie se călesc în ulei de palmier: morcovul, ceapa roșie, dovlecelul, ciupercile apoi se adaugă sos de soia și piper.
Se amestecă orezul cu legumele din tigaie.
Se așează într-un vas semirotund, s-au i se dă această formă direct pe farfurie.
Se montează farfuria.
Poftă bună!
Păstrav în smântână și mămăligă... Piept de rață cu ficat de gâscă, mere caramelizate, piure de cartofi și sos de zmeură...