Romanița Duminică, o cântăreață de muzică ușoară, concurentă și în emisiunea XFactor, a venit la Chefi la cuțite în sezonul 8 cu o rețetă pe care a mai preparat-o împreună cu fiica ei în perioada de stare de urgență a pandemiei de coronavirus.
A fost o rețetă preparată cu ingrediente găsite prin figider și despre care, spune ea, că a plăcut multor fani care îi urmăresc postările culinare.
Ingrediente pentru rețeta de placintă cu lobodă și leurdă servită cu salată de sfeclă cu nuci și coriandru:
- 1 pachet foi de placintă
- 5 legături de lobodă
- 2 legături de leurdă
- 1 legatură de pătrunjel
- 350 gr feta
- 3 ouă
- 200 ml ulei de floarea soarelui
- sare și piper
- 1 borcan mare de sfeclă rasă
- 1 legatură de coriandru
- 100 gr nuci
- oțet balsamic
- 50 ml ulei de măsline
Mod de preparare pentru rețeta de placintă cu lobodă și leurdă servită cu salată de sfeclă cu nuci și coriandru
Se spală bine leurda și loboda, se scurg și se toacă în fâșii, apoi se trag la tigaie in putin ulei. Se asezonează cu sare si piper.
Se pun apoi intr-un bol unde se amestecă cu feta fărâmițată și cu cele 3 ouă.
Foile de plăcintă se grupează câte două, se ung între ele cu ulei și se taie în formă patrată/dreptunghiuliară. Se așază în forme de brioșă lăsându-le colțurile în jos.
Citește și: Rețetă de plăcintă cu carne și brânzeturi. Rețeta lui Vlăduţ
În interiorul foilor de plăcintă se adaugă umplutura, se închid adunând colțurile peste umplutură și se dau la cuptor la temperatură medie până când foile de plăcintă devin rumene și crocante.
Pentru salată se amestecă răzătura de sfeclă roșie cu coriandrul tocat și nucile tocate grosier. Se asezonează cu ulei de măsline și oțet balsamic.
Dacă v-a plăcut, vă dorim spor la preparat placintă cu lobodă și leurdă servită cu salată de sfeclă cu nuci și coriandru și poftă bună la savurat!
Creveți în crustă de cocos cu salsa de mango și avocado... Rețetă de salată caldă cu legume coapte la cuptor și sos de iaurt cu brânză...