Antena Căutare

Postul Paștelui. Rețetă turtă dulce de post, pufoasă și savuroasă

Pentru Postul Paștelui 2019, vezi cele mai bune rețete de post. Rețeta de turtă dulce de post pufoasă este una savuroasă și ușor de preparat, numai bună de făcut în zilele de post, dar și restul zilelor din an.

Postul Paștelui. Rețetă turtă dulce de post, pufoasă și savuroasă
Reteta turta dulce de post

Pentru Postul Paștelui 2019, vezi cele mai bune rețete de post. Rețeta de turtă dulce de post pufoasă este una savuroasă și ușor de preparat, numai bună de făcut în zilele de post, dar și restul zilelor din an.

Rețeta de turtă dulce de post este una simplă și destul de rapidă, astfel că o putem face atât în zilele de post din Postul Paștelui sau alte posturi din an, cât și în oricare altă zi în care avem poftă de un desert rapid și gustos.

Chiar dacă aromele din turta dulce ne duc cu gândul sărbătorile de iarnă, cei care iubesc acest preparat plin de mireasmă nu ezită să-l facă și-n restul anului.

Ingrediente pentru Rețeta de turtă dulce de post:

Ingredientele pentru rețeta de turtă dulce de post pot fi alese și în funcție de gust, astfel că aromele pot varia după preferințe.

  • 300 g de făină
  • 110 g zahăr
  • 2 linguriţe de scorţişoară
  • 1/2 linguriţă de ghimbir pudră
  • 1 vârf de cuţit de cuişoare măcinate
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriţă de bicarbonat
  • 150 g miere de albine
  • 100 ml de ulei

Mod de preparare pentru Rețeta de turtă dulce de post:

Într-un bol încăpător puneţi toate îngredientele solide. Amestecaţi puţin cu o lingură să se distribuie condimentele uniform. Adăugaţi uleiul şi mierea de albine şi amestecaţi la început cu lingura, apoi cănd aluatul începe să se lege, treceţi la frământat cu mâna.

Aluatul pentru turta dulce de post nu va fi foarte elastic, ci se va rupe uşor. Formaţi o bilă de aluat, pe care o înfăşuraţi în folie alimentară şi o lăsaţi să se odihnească o oră la frigider, pentru a o putea modela mai bine.

După o oră, aprindeţi cuptorul la 180 de grade şi puneti hârtie de copt în tava de la aragaz.

Scoateţi aluatul din frigider şi fie îl întindeţi cu sucitorul şi îl decupaţi în forma dorită, fie faceţi ca mine, biluţe usor aplatizate cu palmele. Aluatul e uşor uleios, nu e nevoie să umeziţi palmele, se lucrează foarte uşor. Coaceţi turta dulce timp de 10, maxim 12 minute. Deşi pare moale, se va întări când se va răci. Se poate pudra cu zahăr sau se poate orna în funcție de gusturi și preferințe.

Rețetă de Dragobete: Chec cu inimioară de cacao... Postul Paștelui 2019. Rețetă simplă de brioșe de post cu zmeură...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai Formula 1 în AntenaPLAY
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 16 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Dragomiroiu
Hello Chef sezonul 7, 16 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Dragomiroiu Sambata, 16.03.2024, 15:30
Ultimele știri
x