Postul Paștelui. Rețetă colivă tradițională de post. Află din articolul a1.ro, cum poți realiza coliva tradițională de post, o rețetă simplă și rapidă. Plus, toate informațiile utile despre Postul Paștelui.
Iată ce colivă tradițională de post poți pregăti pentru pomenirea celor trecuți în lumea de dincolo.
Ingrediente pentru reteta colivă tradițională de post:
- 500 g arpacaș
- 350 g zahăr
- 350 g nucă
- 6 pliculețe zahăr vanilat
- 5 lingurițe coajă de lămâie
- 100 g stafide
- 1 pachet zahăr pudră pentru ornat
Mod de preparare pentru reteta colivă tradițională de post:
Începem prin a spăla arpacașul pe care îl punem în apă rece la fiert. Pentru colivă vei avea nevoie de trei ori și jumătate mai multă apă decât arpacaș. Fierbe arpacașul la foc foarte mic, aproximativ o oră, până când bobul de arpacaș crapă.
Între timp, poți alege nuca, separă câțiva mieji mai mari pentru ornat, iar pe restul dă-i prin mașina de tocat. Adaugă peste arpacaș zahărul și un praf de sare și începe să amesteci continuu pentru a evita să se lipească totul de fundul vasului. După ce arpacașul cu zahărul au fiert, dă totul deoparte și lasă-le la răcit peste noapte, cu un prosop curat, umezit deasupra.
Dimineață trebuie să amesteci arpacașul cu nuca, coaja de lămâie, zahărul vanilat și stafidele. Poți orna coliva cu zahăr pudră, făcând o cruce din miez de nucă.
Pofta buna!
Citește totul despre postul Paștelui aici.
Sursă foto: retetefeldefel.ro
Prăjitura Fantezie cu vișine din compot. O încântare, pentru o zi de sărbătoare!... Postul Paștelui. Rețetă clătite de post delicioase și pufoase...