- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Vrei să mănânci o prăjitură delicioasă, cu un gust deosebit, care se pregăteşte rapid? Încearcă următoarea reţetă şi nu vei regreta!
Ingrediente pentru baza:
150 g. faina
100 g. zahar brun
jumatate de cana de fulgi de cocos
125 g. unt
Ingrediente pentru stratul de crema:
4 linguri de unt
o jumatate de cana de zahar
jumatate de cana de lapte condensat
o cana si jumatate de crema de branza
o jumatate de cana de unt de arahide
o sticluta esenta de vanilie
o jumatate de cana de alune pisate
Ingrediente pentru caramel:
400 g de lapte lapte condensat
2 linguri de miere
60 g. unt
Ingrediente pentru ciocolata:
150 g. ciocolata
60 g. unt
Mod de preparare:
Primul strat: Se amesteca toate ingredientele pentru baza, iar compozitia se pune intr-o tava si se pune la cuptor pentru 15 min.
Stratul de crema: Intr-un bol separat se amesteca untul, zaharul si laptele condensat. Compozitia obtinuta se tine pe foc 5 minute, apoi se adauga crema de branza, untul de arahide, esenta de vanilie si alunele pisate. Se toarna compozitia peste primul strat.
Caramelul: Intr-un vas se amesteca toate ingredientele si se tin la foc mic pana se topesc, amestecand mereu, ca sa nu se lipeasca. Se toarna peste stratul cu crema alba si se baga la frigider pentru cateva minute, ca sa se intareasca.
Glazura de ciocolata: Se topeste ciocolata si se pune si untul, amestecand foarte bine. Se varsa compozitia deasupra prajiturii, se niveleaza si se pune la frigider. Pofta buna!
CITEŞTE ŞI:
Combinație FATALĂ! Încearcă această prăjitură delicioasă: E gata în ZECE MINUTE și nu necesită COACERE... O negresă delicioasă, gata în FIX ZECE MINUTE! O reţetă extrem de simplă, pe care o poate face oricine...