Prăjitura "Ciocolatina" are un gust demenţial, e cremoasă şi puţin amăruie. Se pregăteşte foarte uşor, fără bătăi de cap, iar rezultatul e spectaculos.
Ingrediente negresa – blatul:
100 g unt
200 g ciocolata amaruie
4 oua
250 g zahar pudra
100 g faina
1 plic praf de copt
50 g cacao
Mod de preparare:
Untul se topeste cu ciocolata la bain-marie, apoi se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Ouale se bat spuma cu zaharul, apoi se incorporeaza ciocolata. Faina se cerne impreuna cu praful de copt si cacao, apoi se incorporeaza in amestecul de ciocolata. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se tine la cuptor pentru 15 de minute.
Ingrediente pentru restul prajiturii:
300 g jeleuri gumate
350 g ciocolata amaruie
75 g de unt
2 cani unt de arahide
O cana de fulgi de ciocolata
Mod de preparare:
Peste negresa, se pun jeleurile. La bain-marie se topesc ciocolata si untul, apoi se adauga untul de arahide si fulgii de ciocolata. Compozitia obtinuta se intinde uniform peste stratul de jeleuri. Pe deasupra, se toarna un strat de glazura de ciocolata. Se baga la frigider pana se intareste. Pofta buna!