Simplu de preparat, pentru iubitorii de deserturi cu fructe și brânză, prăjitura cu cremă de bânză și ananas va fi un deliciu garantat.
Ingrediente pentru Prăjitura cu cremă de bânză și ananas
- Pentru aluat:
- 600 gr făină (tip 000)
- 1 ou
- 250 g unt
- 200 g mascarpone
- 1 praf de sare
- Pentru umplutură:
- 350 g zahăr
- 600 g brânză dietetică
- 250 g smântână
- 250 g mascarpone
- 4 ouă
- 200 g merișoare
- 1 fruct ananas
- 2 lămâi
- zahăr vanilat
- sare
Mod de preparare Prăjitura cu cremă de bânză și ananas
Ananasul se decojeste, se taie cubulețe foarte mici.
Din făină, sare, ou și unt se frământă un aluat fraged. Se adaugă mascarpone și se omogenizează bine aluatul. Se lasă la rece jumătate de oră.
Brânza de vaci, smântâna și mascarponele se amestecă cu zahărul și ouăle. Se omogenizează bine compoziția, apoi se adaugă merișoarele, coaja și sucul de lămâie și ananasul cubulețe.
Se pregătește o tavă de copt care se tapetează cu hârtie.
Aluatul rece se împarte în două părți. Se întind două foi aproximativ egale.
Se așază prima foaie în tavă, se întinde peste ea compoziția de brânză cu fructe, apoi se așază a doua foaie de aluat.
Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 35 minute, cât să se rumeneasca frumos.
După ce s-a copt prăjitura cu cremă de bânză și ananas, se oprește focul și se mai lasă câteva minute în cuptor, apoi se scoate și se lasă la temperat. Se pudrează cu zahăr vanilat, se porționează și se servește cu mare poftă.
Găluște cu caise sau Gomboți cu caise. Un desert de sezon foarte apreciat.... Trei rețete de înghețată simple și delicioase, cu care te poți delecta vara toată...