Blatul nisipos și puțin crumble deasupra, s-au combinat perfect cu murele aromate și crema de brânză cu aromă de vanilie.
Ingrediente pentru Rețeta de prăjitură cu cremă de brânză și mure:
- Pentru aluat:
- 375 g faină
- 125 g zahăr
- 25 g zahăr vanilat
- 175 g unt topit
- 1 praf de sare
- Pentru umplutură:
- 350 gr mure
- 500 gr brânză proaspătă, de vaci
- 150 gr unt
- 100 gr zahăr
- 50 gr zahăr vanilat
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 2 ouă
- 2 linguri amidon
Citește și: Efectele surprinzătoare ale consumului de mure. Ce recomandă nutriționiștii
Mod de preparare pentru Rețeta de prăjitură cu cremă de brânză și mure
Pentru a pregăti aluatul fraged, amestecăm făina cu zahărul și sarea și adăugăm untul topit, amestecând intens până la omogenizare.
Vom obține un aluat nisipos ca și cel de crumble.
Pregătim crema de brânză.
Amestecăm brânza cu zahărul și untul moale, adăugăm și esența, apoi încorporăm cele două ouă și murele spălate și bine scurse. În funcție de consistența amestecului, adăugăm amidon, sau griș.
Citește și: Rețeta de prăjitură cu prune și crumble
Ungem tava cu puțin unt și presărăm puțină făină, apoi întindem în tavă 3/4 din aluatul fraged.
Peste aluat întindem crema de brânză cu mure, iar peste aceasta sfărâmăm aluatul oprit.
Dăm tava la cuptorul încălzit, în prealabil, pentru 25-30 de minute, la 180 de grade, sau până când se rumenește bine prăjitura.
Lăsăm prăjitura cu cremă de brânză și mure să se răcească pentru a o putea porționa frumos.
Citește și: Crumble cu mere și scorțișoară. Desert simplu și rapid
Servim delicioasa prăjitură pudrată cu zahăr cu aromă de vanilie, cu mare poftă, alături de cei dragi.
Spor și poftă bună!