Cu blaturi ușor umede, cu ciocolată amăruie și cremă densă de ciocolată albă și mascarpone, va fi o încântare absolută pentru papilele celor care savurează acestă delicioasă și aspectuoasă Prăjitură Duo.
Ce ne trebuie pentru Rețeta de Prăjitură Duo:
- Pentru 2 blaturi de 20/30 cm:
- 6 ouă
- 150 gr zahăr
- 150 gr ciocolată amăruie
- 150 gr unt cu 82% grăsime
- 50 ml lapte
- 150 gr făină
- 150 gr nucă măcinată
- 1 praf de sare
- 1 linguriță praf de copt
- 2 lingurițe esență de rom
- Pentru cremă:
- 300 ml frișcă lichidă
- 400 gr ciocolată albă
- 500 gr mascarpone
- un praf de sare
- esență de vanilie sau de lămâie
- Pentru decor:
- puțină ciocolată răzuită
Modul de preparare al rețetei de Prăjitură Duo.
Pentru prepararea celor două blaturi, începem prin a porni cuptorul la 180 de grade.
Punem ciocolata la topit împreună cu untul și laptele, într-un vas, la bain marie. Amestecăm continuu până se topesc ingredientele solide și se omogenizează compoziția, apoi lăsăm compoziția la temperat. Adăugăm și esența de rom.
Presărăm puțină sare peste cele 6 ouă și le mixăm spumă. Adăugăm zahărul și mixăm în continuare până când compoziția devine foarte spumoasă și își dublează volumul. Încorporăm compoziția de ciocolată și omogenizăm totul. Înlăturăm mixerul și folosim o spatulă de silicon, în continuare. Adăugăm făina cernută împreună cu praful de copt, apoi nuca măcinată fin.
Tapetăm tava cu hârtie de copt la bază, iar pereții laterali îi ungem cu ulei și presărăm puțină făină. Întindem jumătate din compoziția cu ciocolată și nuci în tavă și o dăm la cuptor, la 180 de grade, pentru 15-20 de minute, sau până trece testul scobitorii. Dacă avem două tăvi de dimensiuni egale și cuptor cu ventilație putem că coacem blaturile în același timp. Dacă nu, coacem pe rând cele două blaturi pentru prăjitura Duo.
Din aceeași categorie de deserturi cu ciocolată, mai vedeți și:
- Rețetă simplă și delicioasă de Prăjitură din albușuri cu ciocolată și sos caramel
- Rețeta de prăjitură cu blat de ciocolată și cremă de cafea
Pentru crema de ciocolată albă cu mascarpone, mai întâi încălzim frișca lichidă, fără a atinge punctul de fierbere. Stngem focul și adăugăm peste frișca încălzită ciocolata ruptă. Amestecăm intens până se topelte ciocolata și se omogenizează crema. Apoi o dăm la rece. Când este bine răcită, mixăm compoziția de ciocolată albă până devine cremoasă și încorporăm mascarponele. Adăugăm și un praf de sare pentru a-i intensifica gustul și esența preferată.
Întindem crema de ciocolată albă cu mascarpone între cele două blaturi cu ciocolată amăruie și deasupra. Răzuim și puțină ciocolată amăruie și dăm prăjitura la rece pentru cel puțin o oră, pentru a se așeza straturile uniform și a se putea porționa frumos.
Să vă fie de folos!
Rețetă de Pogăcele cu cașcaval. Perfecte pentru gustările de peste zi sau pentru pachete!... Cum se prepară cele mai gustoase Saleuri cu pastă de jumări și chimen....