- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Vrei o prăjitură gustoasă şi uşor de preparat? Încearcă delicioasa "Georgia"!
Ingrediente:
Pentru blat ai nevoie:
150 gr nuca prajita si macinata
150 gr. zahar tos
6 oua
1 si jumatate lingura de faina
un praf de copt stins cu lamaie sau otet
Pentru crema:
250 gr. unt
150 gr. zahar pudra
2 galbenusuri
2 linguri de cafea naturala foarte concentrata
1 lingura ness (fin macinat nu granulat mare)
putina vanilie praf sau esenta
150 gr nuca prajit si taiata felii
Glazura:
100 gr. ciocolata
50 gr. unt
Pentru blat se bat albuşurile spumă. Se adaugă zahărul în ploaie, apoi se adaugă pe rând câte un gălbenuş, făina, nuca şi praful de copt stins în lămâie.
Se amestecă totul cu o lingură de lemn până când amestecul devine omogen. Se pune în tava unsă în prealabil şi presărată cu făină. Se bagă la cuptor 30-40 de minute până când se coace şi devine de culoare arămie.
Pentru cremă: Se freacă bine untul spumă, se adaugă zahărul şi se freacă în continuare adăugând gălbenuşurile pe rând, urmate de cele două linguri de cafea şi nucile tăiate pe lungime.
Se pun peste blatul copt şi răcit în prealabil, apoi se bagă la frigider pentru o jumătate de oră.
Se topeşte ciocolata, se adaugă untul şi apoi toată compoziţia se adaugă peste cremă şi se întinde cu cuţitul peste blat.
Pentru a nu se tăia ciocolata, prăjitura se taie înainte de a fi servită cu un cuţit cu lamă caldă.
Poftă bună!
Prepară cea mai delicioasă supă cremă de ciuperci! Trucul bucătarilor care îi va da un gust deosebit rețetei. Încearcă ș... Prăjitura "Bombonita", gata în 15 minute, fără coacere! Ai nevoie de doar patru ingrediente...