Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Prăjitura "Napoleon" e un desert perfect! Se face foarte repede, cu puţine ingrediente, iar gustul este minunat

Ce spui de un desert delicios, cu cremă de lapte şi foietaj? Se pregăteşte foarte rapid, fără bătăi de cap, iar rezultatul este fabulos.

delightsofculinaria.com

Ce spui de un desert delicios, cu cremă de lapte şi foietaj? Se pregăteşte foarte rapid, fără bătăi de cap, iar rezultatul este fabulos.

INGREDIENTE:


500 g aluat din foietaj
150 g zahar
2 linguri cu faina
1 litru lapte
2 oua
1 lingurita cu vanilie
un praf de sare


MOD DE PREPARARE:


Aluatul din foietaj se imparte in patru straturi, acestea se pun intr-o tava si se baga la cuptor timp de 10 minute, pana se rumenesc. Cand sunt gata, se scot din tava, se taie marginile de la fiecare strat si se baga din nou la copt, pana devin crocante.


Ouale se bat bine, se amesteca impreuna cu 75 g zahar, faina si praful de sare si la final o cana de lapte.

Restul de lapte se pune pe foc, pentru a fierbe, apoi se adauga restul de zahar si usor, usor si amestecul facut inainte din oua, faina. Compozitia sta pe foc pana devine fina, cremoasa, precum o smantana.

La final, peste cele patru foi de aluat se toarna crema obtinuta si se pun unele peste altele. Pe deasupra, se presara marginile de la foietaj faramitate. Pofta buna!

Video