Ce spui de un desert delicios, cu cremă de lapte şi foietaj? Se pregăteşte foarte rapid, fără bătăi de cap, iar rezultatul este fabulos.
INGREDIENTE:
500 g aluat din foietaj
150 g zahar
2 linguri cu faina
1 litru lapte
2 oua
1 lingurita cu vanilie
un praf de sare
MOD DE PREPARARE:
Aluatul din foietaj se imparte in patru straturi, acestea se pun intr-o tava si se baga la cuptor timp de 10 minute, pana se rumenesc. Cand sunt gata, se scot din tava, se taie marginile de la fiecare strat si se baga din nou la copt, pana devin crocante.
Ouale se bat bine, se amesteca impreuna cu 75 g zahar, faina si praful de sare si la final o cana de lapte.
Restul de lapte se pune pe foc, pentru a fierbe, apoi se adauga restul de zahar si usor, usor si amestecul facut inainte din oua, faina. Compozitia sta pe foc pana devine fina, cremoasa, precum o smantana.
La final, peste cele patru foi de aluat se toarna crema obtinuta si se pun unele peste altele. Pe deasupra, se presara marginile de la foietaj faramitate. Pofta buna!
Sărbătorile se apropie! Cum să faci cel mai bun și pufos cozonac... Prăjitură demențială cu doar trei ingrediente! E gata imediat, dar o să-ți placă garantat! (VIDEO)...