Cu un blat ușor umed, de la iaurt, ce nu mai necesită însiropare, aromat după pofta inimii și înnobilat cu multe cireșe, îi vom răsfăța pe cei dragi o o prăjitură delicioasă și apetisantă.
Rețeta Prăjitura Yogurtela cu cireșe - Ingrediente:
- 4 ouă, medii
- 150 gr zahăr
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 200 gr iaurt cremos
- 100 ml ulei
- 250 gr făină
- 1 linguriță praf de copt
- 1praf sare
- 300 gr cireșe fără sâmburi
- zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru decor
Rețeta Prăjitura Yogurtela cu cireșe - Mod de preparare
Pentru a prepara blatul de prăjitură cu iaurt și cireșe, nu este necesar să separăm albușurile de gălbenușuri, ca la Rețetele clasice de pandișpan.
Pornim cuptorul la 180 de grade.
Mixăm ouăle presărate cu sare, apoi adăugăm zahărul și le mixăm energic până obținem o compoziție spumoasă. Adăugăm uleiul, esenta de vanilie și omogenizăm compoziția, apoi adaugăm iaurtul în cade stingem praful de copt și din nou omogenizăm.
La final adăugăm, treptat, făina cernută deasupra compoziției.
Citește și: Rețetă de Prăjitură cu afine și caise
Ungem tava cu unt și o pudrăm cu zahăr, apoi întindem aluatul pentru prăjitura Yogurtela cu cireșe în ea.
Presărăm cireșele deasupra și dăm tava la cuptor pentru 35-40 de minute, la 180 de grade.
Nu uităm să facem și testul cu scobitoarea, pentru a fi siguri că prăjitura este bine coaptă.
Lăsăm prăjitura cu iaurt și cireșe să se răcească, apoi o porționăm și o pudrăm cu zahăr.
Este o prăjitură simplă și ușoară, de vară.
Spor și poftă bună!
Friptură de vită înăbușită, cu sos de leuștean și garnitură de legume la cuptor... Cum putem prepara gem de căpșuni fără zahăr?...