Liliana Maria Haldea, o concurentă de 53 de ani, de meserie sociolog a venit la Chefi la cuțite în sezonul 8 și a reușit să-i impresioneze pe cei trei jurați cu o rețetă interesantă de prăjituri cu multă nucă, dar și cu o poveste de viață impresionantă!
Ingrediente pentru rețeta de prăjituri sub formă de cale cu nucă și sos de vișine:
-
Pentru foile de prajitură:
- 6 ouă
- 300 gr zahăr
- 280 gr făină
- un praf de sare
-
Pentru cremă de ness:
- 4 ouă
- 250 gr zahăr
- 1 praf de sare
- 3 linguri ness
- 250 gr unt gras
- 250 gr nuci măcinate
-
Pentru sos de vișine:
- 500 gr vișine
- 100 gr zahăr
- 10 gr amidon
- 30 ml apă
Cum se preparaă rețeta de Prăjituri sub formă de cale cu nucă și sos de vișine?
Se prepară un aluat de pandișpan.
Se mixează mai întâi albușurile presărate cu sare, apoi se adaugă zahărul și se mixează până se formează o bezea fermă. Se adaugă gălbenușurile, apoi se încorporează făina.
Aluatul se întinde în strat subțire pe hârtiuțe de copt decupate în formă de petale de cale. Se coc petalele de cale pentru 10-12 minute la 180 de grade. Apoi se desprind ușor de pe hârtiuțe și li se dă formă de cale, lăsându-le să se răcească așa.
Citește și: Mousse de avocado. Rețetă de desert fără coacere
Se prepară cremă de ness.
Într-un vas cu pereți dubli se bat pe foc încet, sau la bain marie, ouăle amestecate cu sere și cu zahărul. Se bat până rezultă o compoziție cremoasă, apoi se adaugă ness-ul și se omogenizează. Se lasă crema la răcit și se amestecă cu untul moale, ținut la temperatura camerei.
Preparare sos de vișine.
Se fierb vișinele cu zahărul până rezultă un sos și se trec prin blender, apoi prin sită. Se desface amidonul în apă și se adaugă în sosul de vișine, apoi se mai fierbe pentru câteva minute, până rezultă un sos consistent.
Formele de cale se umplu cu crema de ness, apoi se trec prin nucă măcinată și amestecată cu puțin zahăr.
Se servesc delicioasele prăjituri sub formă de cale cu nucă și sos de vișine, așezate câte două pe farfurii.
Nu uitați că îndrăgita emisiune „Chefi la cuțite” poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1!
Somon în crustă de migdale cu piure de conopidă și cremă de mango... Ravioli buratta cu urdă dulce și cremă de creveți cu caviar de hering...