Este chiar interesantă combinația acestei rețete: Prepelițe cu orez negru și sos de portocale, poate fi inclusă în meniul unui prânz servit în familie.
Ingrediente pentru rețeta Prepelițe cu orez și sos de portocale
- 8 prepelițe crude
- 400 g orez negru
- 1 kg portocale proaspete
- ulei
- 250 g unt
- 4 ouă de găină
- 4 ouă de prepeliță
- 2 lămâi proaspete
- 100 g dulceață de ardei iute
- 32 felii de prosciutto crudo
- Sare
- 1 cățel de usturoi
- Piper negru și verde(boabe)
- 200 g zahăr
- Bicarbonat de sodiu
- Panseluțe pentru decor
- germeni de ridiche
Mod de preparare pentru rețeta pentru rețeta Prepelițe cu orez și sos de portocale
Prepelițele se spală și se pun la fiert în apă cu sare, boabe de piper negru și verde, pentru 40 de minute.
Orezul negru se spală și se pune la fiert în apă cu sare.
Între timp, se prepară sosul de portocale.
Pentru sosul de portocale, portocalele se spală bine, li se rade coaja și se stoarce de zeama. Coaja se opărește și se lasă 30 de minute în apă fierbinte după care se scurge. Într-un vas, se caramelizează zahărul peste care se adaugă zeama de portocală, gălbenușurile frecate cu sare și se fierbe până se topește zahărul. Dacă sucul obținut este prea dulce se adaugă și zeamă de lămâie(după gust). La final, se adaugă untul și se omogenizează. Se adaugă coaja rasă de portocală, se acoperă cu folie alimentară și se lasă la răcit.
După ce prepelițele au fiert, se scot și se ung cu dulceață de ardei iute și usturoi pisat. Se îmbracă în felii de prosciutto și se prăjesc pe ambele părți.
Orezul se așază în formă pe farfurie, alături de prepelițele prăjite și sosiera cu sosul de portocale.
Poftă bună!