- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente pentru rețeta Pui cu piure de țelină, sos de ciuperci și chipsuri de țelină
- Ingrediente pentru preparare Coquelet:
- 2 pui Coquelet
- 50g unt
- 5 frunze de salvie
- 2 crengute de cimbru
- 2 catei de usturoi necuratati(zdrobiti)
- Ingrediente pentru piure de țelină cu trufe:
- 1 rădăcină de țelină mai mare
- 100 ml smântână
- 50g unt
- 1 linguriță pastă de trufe
- Sare și piper
- Ingrediente pentru crema de ciuperci
- 2 cutii ciuperci shimeji
- 200 ml smântână lichidă
- Sare și piper
- Pentru decor:
- flori comestibile
- vlăstari de porumb
- chipsuri de țelină
- chipsuri de salvie
- cress de mazăre
- ciuperci shimeji
Mod de prepararepentru rețeta Pui cu piure de țelină, sos de ciuperci și chipsuri de țelină
Pentru prepararea puilor Coquelet, se taie spata si târtița puilor, apoi, cu o singură tăietură de cuțit fix pe osul din mijlocul pieptului, se despart puii in două jumătăți conținând fiecare, o jumătate de lob al pieptului, o aripioară și o pulpă. Punem o tigaie la încins cu puțin ulei în care punem jumătățile de pui presărate cu sare și piper pe partea cu pielea în jos. Dupa 3 minute intoarcem jumătățile de pui cu pielea în sus, iar după ce acestea au prins o crustă aurie, adăugăm în tigaie untul, crenguțele de cimbru, frunzele de salvie și usturoiul zdrobit. Cu ajutorul unei linguri stopim bucățile de pui cu sosul din tigaie pentru 2-3 minute. Transferăm jumătățile de pui într-o tavă împreună cu ierburile, usturoiul zdrobit și untul și introducem tava în cuptorul preîncălzit la 175 de grade timp de 20-25 de minute.
Pentru a prepara piure de țelină, curățăm rădăcina de țelină, apoi, cu ajutorul unui cuțit economm tăiem câteva fâșii pe care le punem in apă rece și le vom prăji mai târziu. Restul de țelină o tăiem cuburi și o punem la fiert în apă cu sare și piper. Într-un vas, punem 100 ml de smântână dulce de gătit împreună cu 50 g de unt, la foc mic, pentru a le reduce și a forma o cremă. Țelina o scurgem si o blendăm adăugând, treptat, crema redusă ,apoi trecem piureul printr-o sită fină. Încorporăm pasta de trufe în piure și potrivim gustul de sare și piper.
Pentru a prepara sos de ciuperci, ciupercile le tăiem de la baza, apoi le sotăm într-o tigaie încinsă cu ulei până devin aurii. Oprim pentru decor câteva ciuperci. Adăugăm sare, piper și smântână de gătit, iar când compoziția s-a legat, oprim focul.
Pentru a prepara chipsuri de țelină, scurgem fâșiile de țelină de apă și le prăjim în baie de ulei încins până devin crocante și aurii. Procedam la fel și cu câteva frunzulițe de salvie. Apoi le scoatem pe un șervet absorbant pentru a elimina grăsimea în exces.
Se scoate puiul de la cuptor pe un șervet de hârtie pentru a elimina excesul de unt.
Pe farfurie punem două linguri de piure pe care îl întindem dintr o singură mișcare dreaptă cu ajutorul unei spatule. Puiul se așază deasupra piureului și turnăm, cu ajutorul unei linguri, crema de ciuperci între piept și aripioară. Decorăm preparatul cu chipsurile de țelină și salvie, apoi cu ciupercile sotate și cress-urile de mazăre, vlăstarii de porumb și florile comestibile.