Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Chiftele de carne cu mozzarella și sos de ciuperci

O combinație perfectă de ingrediente într-un preparat gustos și sățios: Chiftele de carne cu mozzarella și sos de ciuperci.

Chiftele de carne cu mozzarella și sos de ciuperci

O combinație perfectă de ingrediente într-un preparat gustos și sățios: Chiftele de carne cu mozzarella și sos de ciuperci.

Ingrediente pentru rețeta Chiftele de carne cu mozzarella și sos de ciuperci


  • 1kg carne tocată
  • 1 ou
  • 1 ceapă
  • 2 linguri muștar boabe
  • 200 g brânză mozzarella
  • 100 g jalapenos peppers
  • 2 legături de mărar
  • 2 legături de pătrunjel tocat
  • ulei pentru prăjit
  • Pentru sos de piper negru cu ciuperci:
  • verdeață
  • 50 ml coniac Brandy
  • 200 ml smântână de gătit
  • delikat vită
  • 50 g parmesan cheese
  • 1 lingură margarină
  • 2- 3 grăunți de usturoi
  • 500 g ciuperci
  • sare

Mod de preparare pentru rețeta Chiftele de carne cu mozzarella și sos de ciuperci

Se pun intr-un bol: carnea tocată, oul, mărarul, pătrunjelul și ceapa bine tocate, muștar boabe, mozzarella, jalapenos peppers, tocat mărunt, sare și piper. Se amestecă compoziția cu mâna foarte bine, după care se porționează in sfere micuțe.

Între timp, într-un ceaun sau friteuză, se pune uleiul la încins și se scufundă chiftelele de carne cu mozzarella lăsându-le până se rumenesc frumos.

Se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dau la cuptor la 160 de grade circa 15 minute.

Vedeți AICI și rețeta Chiftele din amestec de carne și legume preparate la cuptor!

Preparare baby potatoes

Într-o oală se adaugă apă și puțină sare, se aduce la fierbere și se adaugă cartofii pentru 12-14 minute, după care se scurge apa fierbinte și in locul acesteia se adaugă apă rece și gheață. Se taie cartofii în jumatăți și îi prăjim într-un ceaun cu ulei până ajung la culoarea de maron-auriu, apoi îi adăugăm într-un bol cu usturoi, paprika, sare, piper, o lingura de margarină și putina verdeață. Se amestecă bine, după care se așază cu coaja în jos într-o tavă cu hartie de copt și se dau la cuptor pentru circa 10 minute.

Preparare sos de piper negru cu ciuperci

Într-o tigaie adâncă, bine încinsă, se adaugă 2 linguri din piperul măcinat pentru 30 de secunde, dupa care se toarnă 50 ml brandy(coniac) și se flambează ușor. Se adaugă, apoi, 200 ml de smântână se scade puțin la foc mic, până ajunge la o culoare maronie si textura legată. Se adaugă 50 gr de parmesan cheese ras, iar textura va fi reglată cu amidon. Într-o altă tigaie se pune puțin ulei, o ligură de margarină și usturoi, se adaugă ciupercile tăiate grosier, și se trag la tigaie. Se adaugă puțină apă și delikat cu gust de vită. Se amestecă cu ingredientele din cealaltă tigaie, apoi se

Vedeți aici și rețeta Ciulama de ciuperci cu mămăliguță!

Video