Ingrediente
- 4 buc piept de rata cu piele
- 200 gr cirese congelate
- 200gr cirese confiate
- 400 gr zahar brun
- 400 ml cognac courvasier
- 500 gr orez negru
- 200 gr unt
- 500 ml soia
- 2 buc morcov
- 4 buc dovlecel
- 4 buc ciuperci
- 1 buc ardei rosu
- Sare
- Piper alb
- 100 gr germeni de ceapa rosie
- 1 buc lamaie
Mod de preparare
Pieptul de rata se cresteaza usor peste piele, dar fara a cresta si carnea, se asezoneaza cu sare si piper si se trage la tigaie fara undelemn si fara a fi incinsa in prealabil, mai intai pe partea cu piele, pentru 4 minute, apoi si pe partea fara piele pentru 2-3 minute.
Dupa ce este rumenit pe ambele parti, se aseaza intr-o tava de copt si se da la cuptor, pentru maxim 8 minute, apoi se lasa la odihnit.
Dovleceii se taie in rondele groase si li se inlatura o parte din interior.
Se rumenesc usor pe grill, intorcandu-se de pe o parte pe cealalta.
Separat se trag la tigaie, in unt, legumele tocate marunt, apoi se adauga soia, se caramelizeaza usor si se adauga orezul.
Cand orezul este usor inflorit se umplu rondelele de dovlecel cu orez si se dau cateva minute la cuptor.
Intr-o cratita, se topeste zaharul brun, se adauga ciresele si putina zeama de lamaie, apoi se stinge totul cu coniac, si se lasa sa ajunga la o reductie, aproape de jumatate.
Se taie rata in forma de evantai, se glazureaza cu sosul de cirese si se aseaza langa inelele de dovlecel cu orez.
Se orneaza cu cateva fire din germenii de grau.
Sa va fie de folos!
Piept de curcan Souis Vide învelit în bacon, fasole și găluște de spanac cu crumble de alune de pădure și sos de conopid... Cod cu portocale și piure de mazăre cu mentă...