Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Rețeta celui mai simplu și rapid tort de biscuiți cu cremă de cacao și unt

Cu multă nostalgie și dor de gustul copilăriei, avem pentru voi rețeta celui mai simplu și rapid tort de biscuiți cu cremă de cacao și unt.

Tort de biscuiți cu cremă de cacao și unt

shutterstock

Pentru că sărbătorile de iarnă înseamnă tradiții și obiceiuri, gospodinele se întrec în a prepara rețete din cele mai vechi, cu gust de copilărie, așa cum le știu de la mama și bunica, ne-am adus aminte de rețeta celui mai simplu și rapid tort de biscuiți cu cremă de cacao și unt.

Crema de cacao cu unt era folosită în trecut la majoritatea rețetelor de prăjituri, când ciocolata și frișca nu erau ușor de găsit. Este o cremă din ouă preparate pe baie de aburi, cu zahărul și cacaua, apoi încorporat untul moale.

Ingrediente pentru rețeta celui mai simplu și rapid tort de biscuiți cu cremă de cacao și unt:

  • 500 gr de biscuiți populari
  • 200 ml lapte îndulcit cu 50 gr zahăr
  • Ingrediente pentru crema de cacao cu unt:

  • 4 ouă mari
  • 220 gr zahăr pudră
  • 100 gr cacao
  • 1 vârf de linguriță cu sare
  • 2 lingurițe esență de rom
  • 400 gr unt cu 82% grăsime

Mod de preparare pentru Rețeta celui mai simplu și rapid tort de biscuiți cu cremă de cacao și unt

Preparare cremă de cacao cu unt.

Se prepară mai întâi crema pentru a avea timp să se răcească.

Se sparg ouăle într-o crăticioară, se presără sare peste ele și se adăugă zahărul. Se mixează bine ingredientele până se topește zahărul și rezultă o compoziție spumoasă.

Crăticioara cu compoziția de ouă se tranferă într-un vas cu apă fierbinte, la foc mediu. Se fierbe crema, amestecând continuu, aproximativ 15 minute, timp în care crema va deveni consistentă, adică se va îngroșa ușor, dar va rămâne tot spumoasă.

Citește și: Rețetă de chec din aluat de turtă dulce și glazură de ciocolată

Se scoate vasul cu crema de ouă din cel cu apă și se cerne cacaua deasupra cremei, apoi se amestecă până se uniformizează compoziția. Se amestecă ușor, de jos în sus, cu o lingură de lemn, sau o spatulă, până când se încorporează toată cacaua. Apoi, se adaugă și esența de rom. Se lasă crema să se răcească, iar untul se lasă la temperatura camerei.

Când crema s-a răcit complet se mixează untul moale cu mixerul până devine cremos. Apoi se adaugă trepta din cremă și se amestecă până se încorporează toată în unt.

Asamblare tort de biscuiți cu cremă de cacao și unt

Cât timp crema se răcește se prepară un sirop din lapte cu zahăr, prin fierbere până la topirea zahărului. Dacă se dorește, se poate adăuga și esența preferată: vanilie, lămâie, portocale, etc.

Se tapetează o formă de chec cu folie de prospețime pentru a asambla tortul în ea.

Se așază în tavă straturi succesive de biscuiți trecuți ușor prin siropul de lapte rece și cremă de cacao cu unt. Se păstrează din cremă și pentru a decora tortul după ce va fi scos din forma de chec.

Citește și: Tort de biscuiți cu ciocolată și nuci. Desert rapid și delicios, fără coacere

Tortul de biscuiți cu cremă de cacao și unt se dă la rece pentru 4-5 ore, asfel încât să se hidrateze bine biscuiții. Se răstoarnă pe platou și se îmbracă în crema oprită.

Se poate îmbrăca și în ciocolată topită cu puțin unt și lapte.

Spor la preparat rețeta celui mai simplu și rapid tort de biscuiți cu cremă de cacao și unt și poftă bună la savurat!

Video