Peștele dorada este un pește cu carne albă și un conținut scăzut în colesterol LDL și grăsimi, dar în același timp reprezintă o sursă excelentă de fosfor, proteine, vitaminele B6, B3 și B2.
Se poate prepara în diferite moduri de la fript pe grill, la prăjit, sau la cuptor, dar este recomandat și consumul în stare crudă.
Noi am ales varianta la cuptor cu multe legume.
Ingrediente pentru rețeta Dorada cu legume la cuptor:
- 2 pești dorada
- 1 căpățână de usturoi
- 2 lămâi
- 2 cepe roșii
- 3-4 crenguțe de roșii cherry
- 1 dovlecel
- 1 legătură de baby morcovi
- câteva ciuperci brune sau hribi
- sare și piper
- crenguțe de cimbru și rozmarin
- 2-3 foi de dafin
- ulei de măsline
Mod de preparare pentru rețeta Dorada cu legume la cuptor
Curățăm peștele de solzi, îl eviscerăm și îl clătim bine cu apă rece, apoi îl tamponăm cu prosoape de hârtie.
Umplem peștele cu felii de lămâie și căței de usturoi curățați și îl așezăm într-o tavă de cuptor unsă bine cu ulei de măsline.
Citește și: Saramura de pește. Rețeta ușoară și nemaipomenit de gustoasă din Dobrogea
Adăugăm pe lângă peștii dorada umpluți morcovii curățați, dovlecelul feliat rondele, ciupercile feliate, ceapa, tăiată în sferturi și crenguțele de roșii cherry.
Stropim toate aceste ingrediente cu ulei de măsline și presărăm peste ele sare și piper.
Mai adăugăm printre ingredientele din tavă crenguțe de cimbru și de rozmarin, precum și 2-3 foi de dafin.
Citește și: Rețetă de dorada cu piure de cartofi în coajă și sos de praz - Reţeta lui Chef Berry
Dăm tava cu dorada cu legume la cuptor pentru 30 de minute, la temperatură medie, atât cât să se pătrundă toate ingredientele, dar să rămână ușor al dente. peștele este cel care se pătrunde cel mai rapid.
Spor și poftă bună!