Gustul cartofilor este mult mai intens când sunt noi, iar prepararea lor este mai rapidă, mai ales atunci când nu este nevoie să-i mai și cureți.
Ingrediente pentru rețeta de cartofi noi trași în unt cu bacon și usturoi:
- 1 kg cartofi noi, micuți
- sare și piper
- 50 gr unt
- 250 gr bacon afumat tăiat cuburi
- 1 legătură ceapă roșie
- 1 crenguță de rozmarin
- 3-4 căței de usturoi
- 1 lingură de ulei
Mod de preparare pentru rețeta de cartofi noi trași în unt cu bacon și usturoi
Spălăm bine cartofii și le îndepărtăm coaja, doar dacă necesită, folosind un burete de vaze, cu partea abrazivă.
Îi punem la fiert în apă cu sare, dar avem grijă să nu îi lăsăm să se pătrundă foarte rău.
Între timp, tragem cuburile de bacon la tigaie, în puțin ulei cu puțin unt, apoi le scoatem în alt vas.
Citește și: Rețetă simplă de cartofi noi cu ciuperci și ceapă la cuptor
În locul lor, adăugăm usturoiul strivit și o crenguță de rozmarin și le amestecăm atât cât să aromatizeze grăsimea din tigaie.
Scoatem cartofii, îi lăsăm săse tempereze și îi feliem, apoi îi tragem la tigaie în grăsimea aromatizată.
Citește și: Cum preparăm cartofi noi cu rozmarin și usturoi la tigaia wok
Îi amestecăm cu baconul și rondele de ceapă roșie, mai presără puțin piper și îi servim la una din mesele principale ale zilei.
Spor și poftă bună!
Special pentru o zi de sărbătoare, un delicios Tort Banoffee - Rețeta lui Vlăduț... Coaste de porc afumate, cu paste în sos de roșii și legume asortate- Reţeta lui Vlăduţ...