Rețetă simplă de cartofi noi cu ciuperci și ceapă la cuptor

Din categoria rețetelor de sezon, o rețetă simplă de cartofi noi cu ciuperci și ceapă la cuptor, pentru un prânz rapid și ușor.

cartofi noi cu ciuperci și ceapă la cuptor

Foarte bine s-au asortat cartofii noi, condimentați cu cimbrișor și boia de ardei, cu ciupercile champignon trase la tigaie împreună cu ceapa caramelizată.

Ce ne trebuie pentru rețeta de cartofi noi cu ciuperci și ceapă la cuptor:


  • 1 kg cartofi noi
  • 2 cepe
  • 500 gr ciuperci champignon, micuțe
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri unt
  • 1 lingură oțet balsamic
  • sare și piper
  • boia de ardei dulce
  • cimbrișor
  • ceapă verde pentru decor

Cum preparăm rețeta de cartofi noi cu ciuperci și ceapă la cuptor

Spălăm bine cartofii fără a le îndepărta coaja. Îi lăsăm să se scurgă și presărăm peste ei sare, piper, boia de ardei și cimbrișor.

Ștergem bine ciupercile u un prosop de hârtie umezit.

Punem uleiul la încins și adăugăm ceapa curățată și tocată julien.

O lăsăm să se pătrundă ușor, apoi adăugăm, zahărul brun și o caramelizăm. Punem și oțetul balsamic, apoi ciupercile întregi și le sotăm ușor, amestecându-le cu ceapa.

Citește și: Cum preparăm cartofi noi cu rozmarin și usturoi la tigaia wok

Transferăm totul într-o formă termorezistentă, sau o tavă de cuptor, adăugăm și cartofii și dăm tava la cuptor, pentru 30-35 de minute, la 200 de grade.

Pe la jumătatea timpului întoarcem cartofii și ciupercile pe partea cealaltă.

Servim cartofii și ciupercile, presărați cu rondele de ceapă verde, alături de o salată verde cu roșii și castraveți, sau cu un sos de iaurt, de brânzeturi, ori ce mai poftește fiecare.

Spor și poftă bună!

Ultimele știri