Antena Căutare

Rețetă de Ciorbă țărănească de spanac cu afumătură - rețeta lui Vlăduț de la neatza cu Răzvan și Dani

Cu arome de primăvară, dar și cu ceva afumătură de porc, Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a inundat platoul emisiunii, preparând delicioasă rețetă de ciorbă țărănească de spanac cu afumătură.

Rețetă de Ciorbă țărănească de spanac cu afumătură - rețeta lui Vlăduț de la neatza cu Răzvan și Dani Galerie
Ciorbă țărănească de spanac cu afumătură

Este o ciorbă de primăvară, delicioasă și plină de vitamine pe care o putem prepara și noi acasă, iar cei care țin post, pot face abstracție de afumătură.

Ce ne trebuie pentru Rețeta Ciorbă țărănească de spanac cu afumătură:


  • 500 gr spanac
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 1 salată verde( doar nervurile)
  • 1 legătură de leuștean
  • 350-400 gr piept de porc afumat
  • 400 gr roșii conservate
  • zeamă de lămâie
  • 2-3 linguri de ulei
  • 2-3 ouă
  • sare și piper, după gust

Cum se procedează pentru a prepara Rețeta Ciorbă țărănească de spanac cu afumătură

Rețetă de Ciorbă țărănească de spanac cu afumătură - rețeta lui Vlăduț de la neatza cu Răzvan și Dani

Ciorbă țărănească de spanac cu afumătură

Ceapa se toacă mărunt, pieptul de porc se taie în cuburi și se sotează împreună, în uleiul încins, dar adăugând pentru început, doar partea așbă de la ceapă.

După câteva minute se adaugă roșiile din conservă și se lasă să fiarbă până scad ca un sos.

Spanacul se opărește în apă cu sare și puțin bicarbonat, apoi se scurge bine, se toacă și se adaugă peste ingredientele din vas, împreună cu cozile de la ceapa verde.

Citește și: Rețeta Ciorbă din verdețuri de primăvară. O explozie de gusturi și de sănătate curată

Se adaugă și salata verde, doar nervurile groase, inima cum îi spune Vlăduț, dar și câteva frunze și se completează cu apă fierbinte.

Se lasă ciorba țărănească de spanac să fiarbă pentru câteva minute, timp în care se potrivește gustul cu sare și piper.

Înainte de stingerea focului, se adaugă leușteanul tocat și ouăle bătute și diluate cu puțină zeamă fierbinte, așa încât să se formeze franjuri în ciorba de spanac.

Rețetă de Ciorbă țărănească de spanac cu afumătură - rețeta lui Vlăduț de la neatza cu Răzvan și Dani

Ciorbă țărănească de spanac cu afumătură

Ciorba țărănească de spanac cu afumătură se acrește, după gust, cu zeamă de lămâie.

Citește și: Rețeta Ciorbă de lobodă roșie cu salată verde

Vlăduț ne asigură că este delicioasă, mai ales servită cu felii de pâine prăjite și tartinate cu brânză frecată cu mărar.

Sfatul lui Vlăduț este să adăugăm în ciorbă, în timpul fierberii și cozile de la leuștean, pentru că vor da o aromă deosebită.

Spor și poftă bună!

Pentru mai multe detalii și sfaturi de la Vlăduț, urmăriți și materialul video de mai jos:

Rețetă de drob din ciuperci. O variantă mai economică la Rețeta Drob de miel... Un desert delicios și de nerefuzat: Budincă de pâine cu banane caramelizate și frișcă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x