Antena Căutare

Rețetă de clătite pufoase din bucătăria austriacă - Kaiserschmarrn

Pentru că este vineri, la Neatza cu Răzvan şi Dani, este zi de desert, iar Vlăduţ, a pregătit unul din deserturile preferate ale lui Dani: "Kaiserschmarrn".

Rețetă de clătite pufoase din bucătăria austriacă - Kaiserschmarrn Galerie
Clătite pufoase din bucătăria austriacă servite cu sos de mere | Rețeta lui Vlăduț

Rețeta Kaiserschmarrn, este o rețetă austriacă de clătită pufoasă, tăiată în bucăți mai mici și servită cu un sos delicios de fructe, de vanilie, etc.

Desertul Kaiserschmarrn sau Kaiserschmarren a fost denumit așa după împăratul austriac Franz Joseph I, care adora acest tip de clătite pufoase și mărunțite și îl servea ca desert sau ca prânz ușor.

Ingrediente pentru rețetă de clătite pufoase din bucătăria austriacă - Kaiserschmarrn:


  • Pentru aluat de clătite pufoase:

  • 200 ml lapte
  • 4 ouă
  • 200 gr făină
  • 1 lingură zahăr
  • 1 praf de sare
  • unt
  • Pentru sos de mere:

  • mere
  • suc și coajă de lămâie
  • zahăr, după gust
  • puțin calvados pentru aromă

Mod de preparare pentru rețetă de clătite pufoase din bucătăria austriacă - Kaiserschmarrn

Preparare clătite pufoase

Aluat de clătite pufoase, este puțin diferit ca mod de preparare față de aluatul de clătite clasice. mai întâi se amestecă gălbenușurile cu zahărul până devin cremoase. Se adaugă laptele, se omogenizează, apoi făina și se lasă compoziția să se odihnească câteva minute.

Albușurile se bat spumă cu un praf de sare și se încorporează încet în compoziție, pentru a obține o compoziție aerată.

Se topește untul într-o tigaie antiaderentă, apoi se pune o parte generoasă din compoziție și se lasă să se prepare la foc încet.

Când clătita este rumenită pe prima parte, se taie în mai multe bucăți care se întorc pe partea cealaltă și se lasă la rumenit. Se scot pe platou și se pudrează cu zahăr.

Rețetă de clătite pufoase din bucătăria austriacă - Kaiserschmarrn

Rețetă de clătite pufoase din bucătăria austriacă - Kaiserschmarrn

Citește și: Rețetă de clătite franțuzești - Crepes Suzette

Preparare sos de mere

Merele se răzuiesc, fără a le îndepărta coaja și se caramelizează cu zahăr după gust, cu coajă de lămâie și suc de lămâie, până își schimbă culoarea. Se pune puțin din băutura calvados, atât cât să influențeze ușor gustul și să dea culoare merelor.

Merele caramelizate se pasează pentru a le transforma într-un sos delicios.

Cu acest sos se servesc delicioasele clătite pufoase din bucătăria austriacă - Kaiserschmarrn.

Spor și poftă bună!

Pentru a nu pierde detalii importante și sfaturi de la Vlăduț, accesați materialul video de mai jos, desprins din cadrul îndrăgitului matinal Neatza cu Răzvan și Dani:

Salată de toamnă cu conopidă servită pe bruschete aromate... Rețetă delicioasă de toamnă. Gogoșari umpluți cu salată tabbouleh...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x