- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Rețeta Kaiserschmarrn, este o rețetă austriacă de clătită pufoasă, tăiată în bucăți mai mici și servită cu un sos delicios de fructe, de vanilie, etc.
Desertul Kaiserschmarrn sau Kaiserschmarren a fost denumit așa după împăratul austriac Franz Joseph I, care adora acest tip de clătite pufoase și mărunțite și îl servea ca desert sau ca prânz ușor.
Ingrediente pentru rețetă de clătite pufoase din bucătăria austriacă - Kaiserschmarrn:
-
Pentru aluat de clătite pufoase:
- 200 ml lapte
- 4 ouă
- 200 gr făină
- 1 lingură zahăr
- 1 praf de sare
- unt
-
Pentru sos de mere:
- mere
- suc și coajă de lămâie
- zahăr, după gust
- puțin calvados pentru aromă
Mod de preparare pentru rețetă de clătite pufoase din bucătăria austriacă - Kaiserschmarrn
Preparare clătite pufoase
Aluat de clătite pufoase, este puțin diferit ca mod de preparare față de aluatul de clătite clasice. mai întâi se amestecă gălbenușurile cu zahărul până devin cremoase. Se adaugă laptele, se omogenizează, apoi făina și se lasă compoziția să se odihnească câteva minute.
Albușurile se bat spumă cu un praf de sare și se încorporează încet în compoziție, pentru a obține o compoziție aerată.
Se topește untul într-o tigaie antiaderentă, apoi se pune o parte generoasă din compoziție și se lasă să se prepare la foc încet.
Când clătita este rumenită pe prima parte, se taie în mai multe bucăți care se întorc pe partea cealaltă și se lasă la rumenit. Se scot pe platou și se pudrează cu zahăr.
Citește și: Rețetă de clătite franțuzești - Crepes Suzette
Preparare sos de mere
Merele se răzuiesc, fără a le îndepărta coaja și se caramelizează cu zahăr după gust, cu coajă de lămâie și suc de lămâie, până își schimbă culoarea. Se pune puțin din băutura calvados, atât cât să influențeze ușor gustul și să dea culoare merelor.
Merele caramelizate se pasează pentru a le transforma într-un sos delicios.
Cu acest sos se servesc delicioasele clătite pufoase din bucătăria austriacă - Kaiserschmarrn.
Spor și poftă bună!
Pentru a nu pierde detalii importante și sfaturi de la Vlăduț, accesați materialul video de mai jos, desprins din cadrul îndrăgitului matinal Neatza cu Răzvan și Dani: