Este imposibil să nu iubești clatitele clasice rusești, servite cu caviar roșu. Acest fel de mâncare rusească tradițională, este potrivită atât pentru masa de Anul Nou cât și pentru toate sărbătorile din familie. Sunt adevărate delicatese!
Ingrediente pentru rețeta de clătite rusești
- 500 gr făină
- 750 ml lapte
- 4 ouă
- 1 lingură de zahăr
- Sare
- 4 linguri de ulei
- 1 linguriță praf de copt
- 1 linguriță oțet
- caviar
- brânză philadelphia
- lămâie
Mod de preparare pentru rețeta de clătite rusești
Pentru aluatul de clătite, într-un vas adânc,se amestecă ouăle cu zahărul.
Se adaugă lapte cald, apoi făina cernută și praful de copt stins în oțet.
Se lasă aluatul de clătite rusești la odihnit 30 de minute.
Se coc clătitele într-o tigaie unsă cu slănină afumată, rumenindu-le pe ambele părți.
Delicioasele clătite rusești se servesc cu caviar și cremă de brânză.