- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Clătitele sunt foarte îndrăgite ca și desert, dar sunt la mare căutare și în variantă sărată, cum ar fi aceste „Clătite cu carne, mozzarella și sos de brânză”!
Ingrediente pentru Clătite cu carne, mozzarella și sos de brânză
- Pentru umplutura de carne:
- 1 kg carne tocată
- 4 cepe galbene
- 1 ardei gras, roșu
- 1 ardei gras, galben
- 400 g roșii în bullion
- 400 g suc de roșii
- Pentru aluatul de clătite:
- 4 ouă
- 450 g făină
- 5 g praf de copt
- Ulei
- 500 ml apă minerală
- 500 ml lapte
- Sare
- Piper
- Pentru sosul de brânză:
- 500 ml smântână lichidă
- 500 ml lapte
- 250 g făină
- 500 g mozzarella
- 250 g cașcaval
- 250 g parmezan
- 250 g brânză camemberg
- 250 g unt cu 82% grăsime
- Sare
- Piper
- Cimbru
- Busuioc
- Mărar și pătrunjel
- chives
Mod de preparare Clătite cu carne, mozzarella și sos de brânză
Pentru umplutura de carne:
Preparare compoziția de carne
Se curăță ceapa și ardeii, se toacă în cuburi și se călesc în ulei încins.
Se adaugă carnea tocată și se amestecă bine cu ingredientele de pe foc, lăsându-le până când carnea este bine preparată, apoi se adaugă roșiile și se asezonează cu sare, piper, cimbru și busuioc.
Se lasă până scade sosul, apoi se stinge focul.
Pentru compoziția de clătite se amestecă ouăle cu puțină sare și piper, se adaugă laptele, apa mineral și făina amestecată cu praful de copt.
Se omogenizează compoziția și se lasă la odihnit 15 minute, până când se răcește și compoziția de carne, apoi se coc clătitele în tigaia ușor unsă cu ulei.
Clătitele se umplu cu compoziția de carne, scursă, apoi se așază într-o tavă.
Se presară deasupra lor mozzarella rasă și se dau la cuptor până se gratinează frumos.
Pentru sosul de brânză, se pune untul la topit într-un vas, pe foc, apoi se adaugă făina amestecată cu laptele și se amestecă până se îngroașă.
Se adaugă, apoi brânzeturile și smântâna, se asezonează cu sare și piper și se amestecă până se îngroașă din nou compoziția.
Cu acest sos se vor servi clătitele de la cuptor și se vor decora cu chives, mărar și pătrunjel.
Wellington cu piept de curcan... Somon la cuptor servit cu broccoli...